Budućnost već u komplikovanoj poziciji: Trento slavio u "Morači"

"Plavi" su igrali uz mnogo oscilacija i samo na momente dobro, zapravo samo su u finišu treće četvrtine bili na nivou koji je bio potreban za pobjedu
13343 pregleda 26 komentar(a)
Džastin Kobs jna meču sa Trentom, Foto: Savo Prelević
Džastin Kobs jna meču sa Trentom, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.10.2019. 21:42h

Košarkaši Budućnost Volija već nakon dva kola grupe D Evrokupa imaju komplikovanu situaciju u borbi za prolaz u drugu fazu - doživjeli su drugi poraz, i to kod kuće, od Trenta 77:68.

"Plavi" su igrali uz mnogo oscilacija i samo na momente dobro, zapravo samo su u drugom dijelu treće četvrtine bili na nivou koji je bio potreban za pobjedu nad ozbiljnim, evropskim rivalom.

Od 11 poena minusa na početku tog perioda, stigli su do plus tri uoči posljednjih deset minuta (59:56).

Kada je izgledalo da su uhvatili ritam, uslijedio je novi pad, gosti su serijom 11:2, za pet i po minuta igre u četvrtom periodu ponovo preuzeli kontrolu...

Budućnost je uspjela da se vrati, trojkom Danila Nikolića prišla je na poen zaostatka, minut i dvije sekunde prije kraja - 68:69.

Džordž King je u narednom napadu, nakon tajm-auta, pogodio za tri - 68:72, Bamfort zatim "prodao" loptu za zakucavanje Rašara Kelija i povratka više nije bilo.

Džastin Kobs je postigao 19 poena, uz osam asistencija, Danilo Nikolić 13.

Džejms Blekmon je bio najefikasniji u Trentu sa 19 poena, Džordž King i Rašar Keli upisali su po 15.

Galatasaraj je ostvario drugu pobjedu u grupi, savladao je Oldenburg kod kuće 92:79, a dva trijumfa ima i Unikaha, koja je bila bolja od Gdinje u Poljskoj 66:59.

Trento ima polovičan skor, a Budućnost, Gdinja i Oldenburg dva poraza,

Budućnost u narednom kolu dočekuje Gdinju, a u nedjelju ide na najteže gostovanje u ABA ligi, ekipi Crvene zvezde.

Bonus video: