Subotić: Ako previše razmišljaš o porazu nećeš se nikada oporaviti

"Čekamo da se rekovalescenti vrate, da se Nikola Ivanović vrati. Večeras je postigao samo jedan poen za 22 minuta, a znamo šta on znači za tim. Popović je dobro reagovao, ali daleko je još od onoga što može", kazao je trener Budućnosti
3546 pregleda 9 komentar(a)
Skot Bamfort na meču sa Trentom, Foto: Savo Prelević
Skot Bamfort na meču sa Trentom, Foto: Savo Prelević

Trener košarkaša Budućnost Volija Slobodan Subotić kazao je da je njegov tim prespavao prvo poluvrijeme meča sa Trentom u Evrokupu, te da su 43 primljena poena za 20 minuta previše da bi se izbjegla rezultatska kazna.

"Plavi" su izgubili od italijanskog tima u "Morači" - 77:68 i imaju dva poraza u prva dva kola u grupi D.

"Kada primiš 43 poena za poluvrijeme, a nakon što si dobio 47 protiv Zadra prije tri dana - kao da ekipa želi da se prilagodi, da vidi šta protivnik radi, pa da u trećoj četvrtini nadoknadi. Ali, to ne ide, u Evrokupu te rivali kažnjavaju", rekao je Subotić.

Problemi su očigledni, kako ih riješiti?

"Treninzima, analizom, čekanjem i strpljenjem prema igračima koji nisu bili sa nama od početka priprema. Da je to odraz slabosti meč bi završio 20-25 razlike za protivnika. Ali, ovo je već treća utakmica koja počinje tako...", kazao je Subotić.

"Čekamo da se rekovalescenti vrate, da se Nikola Ivanović vrati. Večeras je postigao samo jedan poen za 22 minuta, a znamo šta on znači za tim. Popović je dobro reagovao, ali daleko je još od onoga što može", kazao je trener Budućnosti.

U nedjelju njegov tim ide na najteže gostovanje u ABA ligi, šampionu i Evroligašu, Crvenoj zvezdi. Olakšavajuća okolnost je što će se meč igrati bez publike, zbog kazne nakon incidenata u petom meču finalne serije plej-ofa prošle sezone.

"Zvezda igra Evroligu, ima veliki budžet, sa odličnim igračima... Ako previše razmišljaš o porazu nećeš se nikada oporaviti. Sjutra je analiza, gledaćemo snimke, ukazati na greške i idemo naprijed...", kazao je Subotić.

Bonus video: