Mornar želi da potvrdi brejk iz Zagreba

Košarkaši Mornara dočekuju Igokeu (20 sati), u utakmici 2. kola ABA lige, i traže drugi uzastopni trijumf
2354 pregleda 0 komentar(a)
Sead Šehović na meču protiv Cibone, Foto: Cibona/Ivan Santro
Sead Šehović na meču protiv Cibone, Foto: Cibona/Ivan Santro
Ažurirano: 12.10.2019. 09:28h

Košarkaši Mornara na najbolji način otvorili su sezonu u ABA ligi, pobjedom u Zagrebu protiv Cibone (92:88). Da bi taj trijumf, međutim, dobio na značaju, izabranici Mihaila Pavićevića moraju večeras kod kuće da savladaju Igokeu.

"Ove godine u ABA ligi ne možemo da dijelimo rivale na lake i teške, svi su napravili dobre ekipe, svi su se pojačali, to je potvrdilo i prvo kolo. Znači, nema favorita, svaka utakmica je posebna priča. Mi smo u prvom kolu ostvarili veliku pobjedu u Zagrebu, jer svaka pobjeda u gostima je velika, ali, kao u tenisu, taj brejk treba potvrditi i kod kuće", ističe Pavićević.

Igokea je na startu namučila Partizan, tim iz Laktaša je kod kuće izgubio meč na jednu loptu protiv jednog od favorita takmičenja.

"Čeka nas izuzetno teška utakmica protiv Igokee. Ona je, kao i mi, sastavljena od veoma iskusnih, provjerenih igrača koji znaju da igraju. U prvom kolu bili su “na loptu” protiv Partizana. Bićemo maksimalno fokusirani i ozbiljni sa dovoljnom dozom respekta prema rivalu, ali i vjerom u sebe. Imamo razloga da vjerujemo u svoje mogućnosti, jer smo ove godine napravili ekipu za respekt, sastavljenu od vrlo dobrih, iskusnih igrača".

Ni protiv Igokee neće biti još uvijek povrijeđenog Nemanja Vranješa.

"Vrijeme nije radilo za nas, još nismo odradili zajednički trening, iz objektivnih razloga. Vranješ je još van trenažnog procesa, a Nidam je poslije Zagreba otputovao kući pošto je dobio kćerku. Svi smo radosni zbog tog najljepšeg događaja u životu jednog čovjeka, to uvijek stavljamo i ispred interesa kluba. Odsustvovao je nekoliko dana, ali znamo kakav je profesionalac i da će spremno dočekati duel sa Igokeom. Pokušaćeno da nametnemo ritam koji nama odgovara, da ne dozvolimo Igokei da nas uvede u svoj ritam".

Mornar je izgubio prvi ovosezonski meč u “Topolici”, od Benfike, u revanšu drugog kola kvalifkacija za FIBA Ligu šampiona.

"Nadam se da ćemo sezonu u ABA ligi pred domaćom publikom otvoriti na najbolji način", zaključio je Pavićević.

Prošle sezone šampion Bosne i Hercegovine dobio je oba međusobna duela. U Baru slavio je 103:97, a pred svojim navijačima 81:60. Ukupan međusobni skor u ABA ligi je 3:3, u Baru je 2:1 u korist domaćina.

"Očekuje nas težak meč sa Igokeom. Ove godine napravili su veoma dobar tim, igraju dobro, što pokazuje i duel iz prvog kola kada su izgubili od Partizana u posljednjem minutu. Mi smo ostvarili bitnu pobjedu na startu, dočekaćemo ih puni samopouzdanja pred domaćom publikom. Nadam se da ćemo biti na svom nivou i upisati još jednu pobjedu", ističe Sead Šehović.

Utakmica u Baru počinje u 20 sati. Cijena ulaznice je tri eura.

Barać: Mornar je ekipa sa odličnom geometrijom u napadu

Trener Igokee Marko Barać ističe da je Mornar “ekipa koja je napravila veliki iskorak na tržištu”.

"Imaju izuzetno kvalitetne pojedince i ogroman napadački potencijal. Ono što je specifičnost, jeste da zahtijeva najteži mogući rad u odbrani. To je ekipa sa odličnom geometrijom u napadu, oni imaju mogućnost da igraju u raznim varijantama, sa klasičnom peticom, sa dvije četvorke koji mogu da šire uz izuzetno kvalitetne bekove koji odlično šutiraju. Moramo imati potpunu koncentraciju i disciplinu tokom svih 40 minuta" rekao je Barać.

Bonus video: