Pavićević: Možemo mi bolje, ove sezone napadamo svaki trofej

"Odigrali smo možda i bolje nego što sam očekivao, pogotovo na startu. Grča je bilo, to je evidentno, ali ne toliko koliko sam očekivao”, rekao je Pavićević
4216 pregleda 11 komentar(a)
Mihailo Pavićević sa ekipom
Mihailo Pavićević sa ekipom
Ažurirano: 13.10.2019. 00:20h

Mihailo Pavićević, trener Mornara, kazao je nakon pobjede protiv Igokee (92:78) da je uvijek lakše kada se startuje sa pobjedama nego porazima.

“Očekivao sam da će biti grča kod mojih igrača, iako smo pred svojim navijačima nastupili poslije veoma značajne pobjede u Zagrebu protiv Cibone. Čitave nedjelje sam govorio da tu utakmicu moramo zaboraviti i potvrditi brejk iz Zagreba. Odigrali smo možda i bolje nego što sam očekivao, pogotovo na startu. Grča je bilo, to je evidentno, ali ne toliko koliko sam očekivao”, rekao je Pavićević.

Ističući da ne želi da djeluje prepotentno, ali da zna da je čudno to što govori, Pavićević nije bio u potpunosti zadovoljan igrom svog tima.

“Nismo imali tečnosti u napadu, uprkos 92 poena. Možemo mi kudikamo bolje. Kad sve bude došlo na svoje mjesto, sa opravljenim Vranješom, broj trojki na našim utakmicama biće veći. U odbrani smo bili fokusirani jako dobro”.

Pavićević je izdvoji jedan detalj sa utakmice protiv Igokee.

“Kada je Pulen izašao iz bloka čuvajući njihovog najboljeg šutera Vona, presjekao loptu i golmanski se bacio za njom. To me izuzetno raduje, jer, znate, kad smo dovodili Pulena bila je priča: ko će igrati odbranu za njega. Već u ponedjeljak putujemo u Rigu, na veoma tešku utakmicu u FIBA Ligi šampiona. Na kratkom sastanku poslije ovog meča, dao sam igračima sjutra slobodan dan, ali većina njih me pitala kad će sala biti slobodna za trening, među njima i Pulen. To me raduje i daje nadu da smo na pravom putu. Imaćemo mi još dosta uspona i padova, izgubljenih i dobijenih utakmica, ali budite sigurni gdje god budemo igrali, publika će uživati u ovoj košarci.“

Pavićević je iskoristio priliku da “zahvali dragima sportskim prijateljima iz Igokee, na uobičajeno fer i korektnoj igri, koja krasi duele dva tima”.

“Oni su uvijek ovdje dobrodošli kao što smo i mi u Laktašima”.

Trener Mornara nije želio da se bavi narednim rivalom u ABA ligi, Partizanom, jer je okrenut prvom narednom rivalu, letonskoj Rigi, u FIBA Ligi šampiona.

“Pokušaću da i ekipa razmišlja tako, to štpo dolazi u subotu, to će doći. Za takvu utakmicu ne treba mnogo motivacije. Ali, sad mislim na Rigu. Ja sam rekao, mi napadamo svaki trofej i ne smijem da preskačem Fibinu Ligu šampiona, a da mislim na ABA ligu. Mi napadamo svaki trofej ove godine”, zaključio je Pavićević.

Marko Barać, trener Igokee, čestitao je Mornaru "na sasvim zasluženoj pobjedi".

"Ja mogu ovdje da pričam o nedostacima svoga tima, ali to ne smije, ni u jednom momentu, da umanji fenomenalnu igru domaćina. Jednostavno, igraš koliko ti protivnik dozvoli, i odajem priznanje Mornaru na dobroj utakmici. Mi smo im u tome pomogli, 10 ofanzivnih skokova u prvom poluvremenu, mnogo situacija gdje su ničije lopte završile na njihovoj strani, iz toga se izrodile situacije za tri poena koje su oni realizovali i otvorili utakmicu sa puno samopouzdanja. Praktično su taj šut držali do kraja. Jednostavno, protivnik ekipe koja ubaci 17 trojki, uz procenat od preko 50 odsto na domaćem terenu, nema šta da traži", rekao je Barać.

Bonus video: