Sutjeska i Lovćen za drugu pobjedu

Danas su na programu mečevi trećeg kola ABA2 lige. Lakši posao imaju Nikšićani, koji igraju kod kuće
513 pregleda 0 komentar(a)
Košarkaši Sutjeske
Košarkaši Sutjeske

Uoči 3. kola ABA2 lige košarkaši Sutjeske i Lovćen Bemaxa imaju polovičan bilans, a u današnjim mečevima će pokušati da dođu do druge pobjede. Sutjeska nakon poraza na Cetinju od Lovćena igra kod kuće protiv Slobode iz Tuzle (19 sati), koja je u prva dva kola upisala dva poraza.

"Dolazi nam ekipa koja je u ovu sezonu ušla sa devet novih (veoma kvalitetnih) igrača. Očekuje nas jako zahtjevna utakmica, ali smo spremni da damo svoj maksimum i da još jednom obradujemo navijače u Nikšiću", rekao je trener Nikšićana, Zoran Glomazić.

Sutjeska je u prvom kolu kod kuće savladala Novi Pazar, pa želi da zadrži stoprocentan učinak na svom terenu.

"Slobodu dočekujemo nakon velike pobjede na Cetinju u prvom kolu domaćeg prvenstva. U subotu smo pokazali da kad smo dobri u skoku i odbrani, za nas nema nesavladivog protivnika. Ako budemo na istom nivou, vjerujem da ćemo u srijedu upisati nova dva boda u ABA2 ligi", rekao je košarkaš Sutjeske Miloš Vujović.

Lovćen je od 19 sati gost Splita, koji, takođe, ima po pobjedu i poraz.

"Nakon pobjede nad Sutjeskom putujemo za Split u boljem raspoloženju. Čeka nas težak meč protiv jedne od najboljih ekipa lige. Želimo da na ovom gostovanju budemo konkurentni i pružimo maksimum. Ukoliko bude prilike za iznenađenje, vjerujem da ćemo je iskoristiti", rekao je Zoran Kašćelan, trener Lovćena.

Skor između dva tima u ABA2 ligi je izjednačen 2:2.

"Mi imamo dosta podmlađeni promijenjen sastav u odnosu na prošlu godinu, tako da je sigurno potrebno vrijeme da sve slegne, ali sam ubijeđen da ova ekipa raste iz dana u dan. Ulogu favorita prepuštamo Splitu, a mi kao i u svakom meču idemo na pobjedu", rekao je plej Lovćena Mašan Vrbica.

Bonus video: