Budućnost Voli u Istanbulu: Mogu li "plavi" do senzacije

U četvrtfinalu se igra na dvije pobjede i tim koji večeras trijumfuje će imati veliku šansu da već u petak sve završi u „Morači“
0 komentar(a)
Petar Popović, Foto: Aba-liga.com
Petar Popović, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 06.03.2018. 07:14h

Treći put u klupskoj istoriji, košarkaši Budućnost će igrati u četvrtfinalu Evrokupa. Prije šest godina su zaustavljeni u duelu sa kasnijim finalistom Valensijom (75:71 u Podgorici, 63:85 u Španiji), a godinu kasnije su bili nemoćni protiv Lokomotive Kubanj (54:72 u „Morači“, 65:90 u Krasnodaru).

Baš kao i tih godina, kada je Dejan Radonjić napravio ogroman uspjeh sa ekipama skromnog kvaliteta za taj nivo košarke, tako je Budućnost Voli i pod komandom Aleksandra Džikića ove sezone iznenadila i ušla među osam najboljih. Bilo bi čudo da prvi put stigne do polufinala, jer je rival veoma jaka Darušafaka.

“Naš protivnik je tim koji je stvoren da ide do kraja, da pobijedi na ovom takmičenju. Imaju kompletnu rotaciju, pokriveni su na svakoj poziciji sa najmanje dva igrača. Imaju talenat, iskustvo, logistiku. Sem toga, njihov trener je jedan od onih koji su promijenili istoriju evropske košarke“, kazao je Džikić.

Budućnost nije imala dobru uvertiru pred meč u Istanbulu, izgubila je od Partizana u pretposljednjem kolu ABA lige i još nije osigurala drugo mjesto pred plej-of.

Džikić je nakon meča u Beogradu rekao da je duel sa FMP-om najvažniji, dok su okršaji sa Darušafakom bez imperativa…

“Ponosni smo što smo zaslužili šansu da se suočimo sa ovakvim protivnikom. Daćemo sve od sebe u ovom meču”, kazao je Džikić

Prvi meč četvrtfinala Evrokupa se igra večeras u 18.15 časova, manje od 48 sati nakon utakmice sa „crno-bijelima“ u Beogradu.

Umor sigurno postoji, ali bi motiv mogao da bude veći.

“Znamo da su veoma dobar tim, mnogo talenta i iskustva. Žele da osvoje Eurokup, to svi znaju. U ovom meču nismo favoriti, ali ćemo se boriti. Imali smo dobre utakmice protiv veoma dobrih timova, pa je većina košarkaškog svijeta iznenađena da smo u plej-ofu”, rekao je Petar Popović.

U četvrtfinalu se igra na dvije pobjede i tim koji večeras trijumfuje će imati veliku šansu da već u petak sve završi u „Morači“. Ako bude izjednačeno, odlučila bi majstorica naredne srijede u Istanbulu. Ko zna, možda „plavi“ neće previše ni zapinjati, jer u ponedjeljak moraju da savladaju FMP Železnik pred svojim navijačima da bi u polufinalu plej-ofa ABA lige sa Cedevitom imali prednost domaćeg terena.

"Nemamo previše vremena za analizu poraza od Partizana, jer nas čeka meč sa Darušafakom. Iskreno se nadam da to neće ostaviti traga na ekipi, moramo da se potpuno prebacimo na utakmicu u Istanbulu. Vidjećemo da li ćemo uspjeti. Darušafaka je veoma kvalitetna ekipa, sa odličnim trenerom i velikim budžetom. Daćemo sve od sebe da „ispeglamo“ greške iz drugog poluvremena utakmice sa Partizanom", obećao je prvi plejmejker kluba iz Njegoševog parka, Nemanja Gordić.

PAROVI

Lokomotiva Kubanj - Gran Kanarija 18.00

Darušafaka - Budućnost Voli 18.15

Bajern - UNIKS 20.30

Ređo Emilija - Zenit 20.30

Bonus video: