Dejvid Blat hvali Budućnost i Džikića: Kvalitetni i dobro vođeni igrači

Blat je sa Makabijem bio prvak Evrope, vodio je Klivlend sa Lebronom Džejmsom, a nakon rastanka sa Kraljem i družinom je stigao u Darušafaku
1 komentar(a)
dejvid blat, Foto: Euroleague.net
dejvid blat, Foto: Euroleague.net
Ažurirano: 06.03.2018. 08:14h

Košarkaši Darušafake i Budućnost Volija odigraće večeras od 18 i 15 prvi meč četvrtfinala Evrokupa.

Turski tim ne krije ambicije da se kroz ovo takmičenje vrati u Evroligu - to bi bilo i "prirodno okruženje" za trenera Dejvida Blata.

Blat je sa Makabijem bio prvak Evrope, vodio je Klivlend sa Lebronom Džejmsom, a nakon rastanka sa Kraljem i družinom je stigao u Darušafaku.

Sa klubom čiji je nadimak Dačka je prošle sezone stigao do četvrtfinala Evrolige, u kojem je ispao od Real Madrida (1:3), a u plej-ofu turske Superlige je u polufinalu bio nemoćan protiv Fenerbahčea (0:3).

Iako bi Budućnost trebalo da bude samo prepreka ka krajnjem cilju, Amerikanac sa izraelskim pasošem je oprezan.

"Ovo je divno doba godine sa igrače, trenere i navijače. U plej-ofu igraju najbolji timovi, na najvećem nivou. Budućnost je napravila dobar posao ove sezone dolaskom do ove faze i ima kvalitetne košarkaše, koji su dobro vođeni. Radili smo puno cijele sezone da dođeno dovde i želimo da idemo dalje, da ostvarimo maksimum ", aludirao je Blat na činjenicu da pehar donosi vizu za Evroligu.

Bonus video: