Leri Nens Junior u očevom dresu odigrao najbolju partiju karijere

Posebnu čar i gotovo nostalgičniu vrijednost partije Leri Nens Juniora, daje broj dresa na njegovim leđima "22", koji je povučen iz istorije Klivlenda, a koji je nosio upravo njegov otac
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.03.2018. 08:55h

Leri Nens Senior, bivši all star igrač, i košarkaš Klivlend Kavalirsa stojao je u hodniku Quicken Loans Arene i pozdravljao se sa fanovima tima iz Ohaja nakon utakmice sa Detroitom.

"Ne ja nisam Leri Nens Senior, ja sam otac Leri Nens Juniora", ponosno je pričao nekadašnja NBA zvijezda.

Senior je imao puno pravo da bude ponosan na svoga sina, koji je nakon trejda iz LAL konačno odigrao jednu odličnu partiju.

Klivlend je dočekao Detroit Pistonse, koji sa Andre Dramondom i Blejkom Grifinom predstavlajaju problem za brojne rekete širom NBA lige, a Kavsi su imali problema upravo sa visokim igračima jer zbog povreda nisu mogli da računaju na Kevina Lava, Tristana Tomsona i Džef Grina.

Tajron Lu, trener Kavsa, bio je primoran da Nens Juniora postavi na poziciju centra (iako je tokom karijere smatran za kombo krila i krilnog centra), dok je LeBron igrao poziciju "četvorke".

I Leri Nens Junior je sinoć odigrao svoju najbolju utakmicu ubacivši 22 poena, a poseban kuriozitet predstavlja 15 skokova.

Grifin i Dramond, koji su trebali da dominiraju u tom aspektu igre su zbirno uhvatili 17 skokova (Grifin 8, Dramond 9).

Posebnu čar i gotovo nostalgičniu vrijednost partije Leri Nens Juniora, daje broj dresa na njegovim leđima "22", koji je povučen iz istorije Klivlenda, a koji je nosio upravo njegov otac.

LeBron Džejms je meč završio sa svojim prosjekom karijere, 31 poen, 7 skokova i 7 asisitencija.

"Kralj" je bio posebno šuterski raspoložen pa je za tri poena šutirao 5 od 7.

U ekipi Sten Van Gandija osjetno je nedostatak prave zamjene za Redžija Džeksona. Grifin je bio najefikasniji sa 25 poena, Dramond je dao 15, ali izostao je kao i mnogo puta do sada učinak spoljne linije.

Na kraju Klivlend-Detroit 112:90.

U Vivint Smart Home Areni, domu košarkaša Juta Džez, viđen je jedan pravi "evropski" meč sa Orlandom.

Ekipa iz Floride je odigralaa još jednu sezonu za zaborav a gotovo da cijela sezona može da stane u meč sa Jutom.

Samo 80 poena su na kraju dali momci Frenka Vogela, a jedini koji se izdvojio je naš reprezentativac Nikola Vučević koji je meč završio sa još jednim dab dabl učinkom 15 poena i 12 skokova.

Džezeri su odigrali dobar meč, a cijela prva petorka je doprinjela rutinskoj pobjedi. Gober je dao 21 poen i uhvatio 17 skokova, Donovan Mičel je imao 19 poena, 5 skokova i 4 asisitenicje.

Juta je slavila sa 94:80.

Galerija

Bonus video: