Pavićević: Mi igramo tako, kad pogodimo izgledamo sjajno, kada promašimo izgledamo kao večeras

"Ne pamtim da je moj tim na jednoj utakmici promašio više zicera, onih laganih polaganja. Dođe jedna takva utakmica, ne mogu da zamjerim igračima, svi su željeli pobjedu. Nekad ide, nekad ne ide, a jedino me brine kakva je povreda Nidama", rekao je trener Barana
5615 pregleda 3 komentar(a)
Mihailo Pavićević
Mihailo Pavićević

Nakon prvog poraza u ABA ligi, trener Mornara Mihailo Pavićević je čestitao Partizanu za potpuno zasluženoj pobjedi (76:65) i poželio brzo ozdravljenje kolegi Trinkijeriju, koji je imao zdravstenih problema neposredno pred početak meča.

"Ne znam iz kog razloga, da li zbog atmosfere, ili zbog toga kada se igra protiv Partizana ili Zvezde, ali, jednostavno, imali smo nepotrebnu nervozu, ničim izazvanu. Prije utakmice na sastanku sam rekao igračica da ne želim da vidim nikakvu nervozu kod bilo koga, nikakav pritisak, već da idemo da se nadigravamo, pa ko dobije. Mi smo u igri bili samo u prvom poluvremenu, tu smo imali kontrolu utakmice. U par navrata smo imali 6-8 poena razlike, pa smo odigrali brzopleto, i tu je nastala ta nervoza u napadu. Mislim da smo uzeli tri šuta u prvih pet sekundi sa osam-devet metara, potpuno nepotrebno, kada smo imali rezultat i igru. Partizan je to uspio odmah da kazni, nakon ta tri brza šuta sijevnule su tri kontre, pa je Partizan na poluvremenu imao pola koša prednosti", rekao je Pavićević nakon meča.

Trener Mornara je kazao da je objasnio igračima na poluvremenu “da završnicu druge četvrtine ne smiju da ponove, jer će uslijediti kazna”.

"U drugom poluvremenu smo vidjeli šta se dogodilo, promašili smo sve što se može i ne može promašiti. Ne pamtim da je moj tim na jednoj utakmici promašio više zicera, onih laganih polaganja. Dođe jedna takva utakmica, ne mogu da zamjerim igračima, svi su željeli pobjedu. Nekad ide, nekad ne ide, a jedino me brine kakva je povreda Nidama. Ova utakmica je za nas završena, moramo da se okrenemo narednom meču, i nadam se da ćemo se uskoro i kompletirati i odraditi koji trening zajedno, kako bismo više ličili na ekipu a ne da prednjačimo u tim individualnim akcijama",

Mornar je postigao svega četiri trojke iz 23 pokušaja.

"Ukupan procenat našeg šuta od 32 posto sve govori. Procenat šuta zavisi i od odbrane protivnika, međutim, mi smo večeras promašivali čiste, otvorene šuteve. Ponavljam, ne mogu da zamjerim mojim igračima, mi igramo tako, kad pogodimo izgledamo sjajno, kada promašimo izgledamo kao večeras", zaključio je Pavićević.

Bonus video: