Šćepanović: Ko igra više kao tim, taj će da pobjeđuje

"Znali smo koja su im najjača oružja, da je to šut za tri poena. Jednostavno, to lili pogodite ili ne, ali svakako da ti nepogođeni šutevi nisu samo izraz loše večeri nego i našeg ritma i energije da ih što više umorimo i da ih uvedemo u situaciju da ne šutiraju lake šuteve. Uspjeli smo u tome", rekao je prvi pomoćnik Andree Trinkijerija
5389 pregleda 1 komentar(a)
Vlado Šćepanović
Vlado Šćepanović
Ažurirano: 19.10.2019. 20:40h

Nekadašnji proslavljeni crnogorski košarkaš, bivši trener Budućnosti, Vlado Šćepanović, prvi pomoćnik Andree Trinkijerija, vodio je “crno-bijele” u večerašnjem duelu sa Mornarom, zbog zdravstvenih problema italijanskog stručnjaka.

“Jedna određena slabost koja mu se pojavila prije početka utakmice uslovila je da, jednostavno, nije bio u stanju da vodi utakmicu, i u startu smo se susreli sa velikim hendikepom. Svi znamo šta znači prvi trener ekipi i nama pomoćnicima, ali kada se desi nešto tako nemate vremena za kukanje i plakanje, već morate da radite i budete na licu mjesta”, rekao je Šćepanović nakon meča.

A onda je govorio o pobjedi svog tima u Baru (76:65).

"Što se same utakmice tiče, mi smo znali da će biti veoma teška. Mornar je po meni napadački najtalentovanija ekipa u ABA ligi. Ja izuzetno cijenim trenera Mihaila Pavićevića, znamo se lično i znam da je odličan trener i da zna da pripremi i motiviše ekipu. To je ekipa koja može svakoga da pobijedi. Iz neke situacije gdje puno putujemo gdje ćemo imati devet gostovanja od 11 utakmica, što nije nimalo lako fizički, mi smo, jednostavno, mnogo potrošeni, ali smo taj neki zadnji atom snage danas iskoristili da bismo zaustavili Mornar na njihovom terenu. Znali smo koja su im najjača oružja, da je to šut za tri poena. Jednostavno, to lili pogodite ili ne, ali svakako da ti nepogođeni šutevi nisu samo izraz loše večeri nego i našeg ritma i energije da ih što više umorimo i da ih uvedemo u situaciju da ne šutiraju lake šuteve. Uspjeli smo u tome. Na kraju je taj timski kvalitet pobijedio. Ja i kada pričam sa igračima, uvijek im govorim da Partizan samo trofeje može da osvaja ako igra kao tim. To je generalno u košarci, ko igra više kao tim, taj će da pobjeđuje. Kada izgradite timski duh i timsku igru onda ste mnogo bliži pobjedama i nadam se, trofejima", istakao je Šćepanović

Partizan je i u “Topolici” imao veliku podršku svojih navijača, kojih je dosta u Baru.

- Bio je spektakl. Kad sam bio igrač, nisam volio da igram utakmice pred praznim tirbinama. Kada se napuni dvorana, onda je to spektakl, pogotovo je u Baru uvijek spektakl kada igra Partizan. Večeras je sve bilo na najvećem mogućem sportskom nivou”, zaključio je Šćepanović.

Bonus video: