ABA LIGA - 3. KOLO

Mijović: Nije ovo nivo Budućnosti, ni potreban nivo da se dobije ozbiljan tim

"Ušao sam u meč sa idejom da u prvom poluvremenu igra što više igrača, da bi svi osjetili meč, da bismo bili agresivni u odbrani. U drugom dijelu se rotacija suzila, vidjećemo za naredne mečeve, zavisi kako su budu odvijali", kazao je Mijović
4684 pregleda 3 komentar(a)
Mijović i košarkaši Budućnosti, Foto: Savo Prelević
Mijović i košarkaši Budućnosti, Foto: Savo Prelević

Novi početak na klupi Budućnosti počeo je neuspješno za Petra Mijovića - Budućnost je poražena od Primorske 83:80 u "Morači" u trećem kolu ABA lige.

"Već duže vrijeme ekipa ne može da bude kompaktna u defanzivi, i to u bazičnim elementima, kao što je sprječavanje ofanzivnih skokova. Dozvoliti kući da ima 20 uhvaćenih lopti mnogo je i za neuporedivo neozbiljniju ekipu. Takođe, u napadu lopta nije išla dovoljno dobro protiv uske i dobre odbrane rivala. Nije ovo bio nivo Budućnosti, ni potreban nivo da se dobije ozbiljan tim kakav je Primorska", kazao je Mijović.

On je pokušao da rasporedi minutažu igračima...

"Ušao sam u meč sa idejom da u prvom poluvremenu igra što više igrača, da bi svi osjetili meč, da bismo bili agresivni u odbrani. U drugom dijelu se rotacija suzila, vidjećemo za naredne mečeve, zavisi kako su budu odvijali", kazao je Mijović.

Iako je bio najbolji pojedinac u Budućnosti, Džastin Kobs bi mogao i morao da igra drugačije, da ubrzava igru...

"On je doveden da bude lider, ali jednostavno protok lopte mora da bude brži. Mi jesmo imali dosta otvorenih šuteva i večeras i na prethodnim mečevima, ali uglavnom ne iz dobrog napadačkog ritma, već uglavnom nakon pojedinačnih akcija, probijanja prve linije", kazao je Mijović.

U srijedu Budućnost gostuje Galatasaraju u 4. kolu Evrokupa.