Kandidat za titulu u Baru - Mornar sanja skalp Tenerifea

U 2. kolu FIBA Lige šampiona, tim Mihaila Pavićevića večeras (18.30) dočekuje jednog od kandidata za pehar
1556 pregleda 0 komentar(a)
Mihailo Pavićević na utakmici sa Partizanom, Foto: Mornar/Media Pro
Mihailo Pavićević na utakmici sa Partizanom, Foto: Mornar/Media Pro

Poslije dva uzastopna poraza, pred košarkašima Mornara je novi težak meč, vjerovatno i najteži pred svojim navijačima u grupi C FIBA Lige šampiona - u „Topolici” večeras (18.30 časova) gostuje Iberostar Tenerife.

Tim egzotičnog imena je sezonu počeo iznenađujućim porazom u ACB ligi od Bilbaoa na Kanarskim ostrvima, ali je onda uhvatio pravi ritam - u gostima je savladao Unikahu i Manresu, kući i Obradoiro, a izgubio je samo još u veoma uzbudljivom meču od Reala (76:71).

Tim Ćusa Vidorete je u nedjelju u Kataloniji porazio Manresu čak 20 razlike (81:61) i najavio da u Bar dolazi po drugu pobjedu u Ligi šampiona, nakon što je bio bolji od Nižnjeg Novgoroda (81:67).

- Ne bi trebalo trošiti riječi o Tenerifeu. To je jedna od najboljih ekipa u Španji, sastavljena od vrhunskih igrača na svim pozicijama. Igra veoma brzo, kao i sve španske ekipe, a kad god ugrabe odmah se dižu za tri poena. Imaju podjednako dobru i unutrašnju i spoljnu igru. Tenerife su ne samo u užem krugu favorita za 1. mjesto u našoj grupi, nego i za trofej u Ligi šampiona - ističe Mihailo Pavićević.

Na početku sezone u dresu tima iz San Kristobal de la Lagune blista Gruzijac Giorgi Šermadini, koji ima indeks 24,8 u ACB ligi. Tu je i jedan od najboljih mladih igrača Španije, Santi Justa, iskusni finski šuter Sasu Salin, fenomenalni brazilski plejmejker Marselinjo Uertas... Jasno je da će Baranima biti izuzetno teško da se vrate na pobjednički put nakon poraza od VEF Rige i Partizana.

- Biće to veoma teška utakmica. Ne smiju da nam se ponove greške iz mečeva s Rigom i Partizanom, ona ničim izazvana brzopletost poslije vođstva. Kao da želimo da meč riješimo što prije, a put do svake pobjede i u ABA ligi i Ligi šampiona je mukotrpan. Moramo da igramo strpljivo i mudro da bismo stekli šanse da ih iznenadimo - zaključio je Pavićević.

Bonus video: