Klipersi "razbili" Voriorse i poslali poruku cijeloj ligi

Njihovo otvaranje sezone najbolje objašnjava bivši as Majami Hita, Dvej Vejd, koji je na Tviteru napisao: "Klipersi su sve ono što smo miislili da su"
2965 pregleda 2 komentar(a)
Kavai Lenard, Foto: Reuters
Kavai Lenard, Foto: Reuters

Los Anđeles Klipersi su bez ikakvih problema pobjedili prošlogodišnje finaliste Golden Stejt Voriorse 141:122 i time poslali poruku ostatku lige da su najozbiljniji kandidati za osvajanje titule ove sezone.

Iako je možda preuranjeno donositi takve zaključke, nakon samo dvije utakmice, Klipersi ipak pokazuju u kojem pravcu će da ide ova sezona.

Nakon što su u derbiju Los Anđelesa pobjedili Lejkerse, sada su pokvarili premijeru GSW koji su igrali prvi put u novoj dvorani Čejs Centru.

Kavaji Lenard je ponovo odigrao sjajan meč. Prošlogodišnji MVP finala NBA lige je ubacio 21 poen, podijelio 9 asistencija i uhvatio 5 lopti.

Ono što krasi igru ekipa koje je vodio Dok Rivers, krasi i Kliperse ove godine, a to je da cijeli tim učestvuje u igri.

Lu Vilijams je tako dao 22 poena, Patrik Paterson 20, Montrel Harel 18 poena, Ivica Zubac 16 poena.

Otvaranje sezone Klieprsa je još više za poštovanje kada se uzme u obzir d ajoš uvijek nije debitovao Pol Džordž.

Njihovo otvaranje sezone najbolje objašnjava bivši as Majami Hita, Dvej Vejd, koji je na Tviteru napisao: "Klipersi su sve ono što smo miislili da su".

Sa druge strane Stef Kari je dao 23 poena, D'Anđelo Rasel 22, ali to nije bilo dovoljno da i jednom barem zaprijete gostima iz LA.

Janis tripl dablom protiv "Brade" i Vestbruka

Tripl dabl na otvaranju: Janis Antetokunmpo
Tripl dabl na otvaranju: Janis Antetokunmpo(Foto: Reuters)

Janis Antetokunmpo je nastavio tamo gdje je stao prošle seztone, pa je sa tripl dabl učinkom bio najzaslužniji za pobjedu Milvokiju u Hjustonu 117:111.

Prošlogodišnji MVP je u prvom ovosezonskom meču dao 30 poena imao 13 skokova i 11 asistencija.

Grčki košarkaš ipak je morao pet minuta ranije da napusti meč zbog šest ličnih, ali ostatak ekipe odigrao je sjajno i nije dozvolio Rokitsima da preokrenu meč.

"Ovi momci, oni su borci samo takvi. Liga će već da vidi da smo ozbiljni pretedenti za titulu", kazao je nakon utakmice pridošlica u ekipi Milvokija, Vesli Metjuz koji meč završio sa 16 poena.

Mnoge je interesovalo kako će da izgleda duo Džejmsa Hardena i Rasela Vestbruka. Iako su popuznili svoje statistike, novi dinamični par NBA lige nije uspio da dobije prvu utakmicu

Popularna "Brada" je imao samo dva pogođena šuta iz igre od 13 pokušaja. Meč je ipak završio sa 19 poena (čak 14 slobodnih bacanja) i 14 asistencija, kao i 7 skokova.

Vastbruk je meč završio sa 24 poena 16 skokova i 7 asistencija.

"Svi ste vdijeli Rasa na terenu. On je nevjerovatan igrač, ali eto ostali smo bez pobjede. Dobro duga je sezona, siguran sam da ćemo uhvatiti pobjednički ritam", kazao je Harden nakon utakmice.

U preostalom meču Atlanta je savladala Detroit sa 117:110.

Bonus video: