Vlado Mihailović protiv svojih: Belgijanci cijene Mornar

“Mornar je ekipa koja je igrama i plasmanom u plej-of ABA lige zaslužila svako poštovanje. Mislim da nas očekuje dosta težak zadatak u ovom dvomeču. Trudićemo se da se što bolje pripremo, a da na domaćem terenu ostvarimo pobjedu”, kazao je Mihailović za “Vijesti”
0 komentar(a)
Vladimir Mihailović, Foto: Het Nieuwsblad
Vladimir Mihailović, Foto: Het Nieuwsblad
Ažurirano: 06.03.2018. 14:28h

Vladimir Mihailović je prije skoro osam godina napustio Mornar, a sjutra će igrati protiv kluba u kome je napravio prve košarkaške korake.

Crnogorski reprezentativac je član belgijskog prvaka Ostendea, sa kojim će barski klub odigrati dva meča osmine FIBA Evrokupa.

Mihailović i njegovi saigrači poštuju sve što je Mornar uradio ove sezone...

“Mornar je ekipa koja je igrama i plasmanom u plej-of ABA lige zaslužila svako poštovanje. Mislim da nas očekuje dosta težak zadatak u ovom dvomeču. Trudićemo se da se što bolje pripremo, a da na domaćem terenu ostvarimo pobjedu”, kazao je Mihailović za “Vijesti”.

Ostende je najtrofejniji belgijski klub, ima 18 titula, igrao je i u Evroligi i Evrokupu.

“Nemamo određene ambicije u FIBA Evrokupu. Idemo od utakmice do utakmice, pa ćemo da vidimo”, rekao je Mihailović.

Mihailović je kod hrvatskog trenera Darija Đerđe dobio i novu ulogu - organizatora igre, uz učinak od devet poena, četiri skoka i 3,5 asistencija po utakmici.

“Od početka igram na poziciji pleja. Dario je odličan trener, imam priliku da naučim dosta kako od njega, ali i od iskusnog Dušana Đorđevića sa kim dijelim minutažu. Zadovoljan sam ulogom i sezonom, a očekujem u sezone još i bolje partije”, kazao je Mihailović.

Meč Ostende – Mornar igra se u srijedu od 20 sati i 30 minuta. Revanš je na programu 14. marta u "Topolici".

Bonus video: