Bošković: Imamo najbolji tim, odbrana trofeja je naša obaveza

97 pregleda 0 komentar(a)
Pres Kup košarkašice, Foto: KSCG
Pres Kup košarkašice, Foto: KSCG
Ažurirano: 06.03.2018. 14:26h

Sve osim novog, sedmog uzastopnog trijumfa košarkašica Budućnost Bemaxa u Kupu Crne Gore, na finalnom turniru u Nikšiću (petak i subota), bila bi prava senzacija.

Bez obzira što će Podgoričanke dan prije početka finalnog turnira gostovati Partizanu, u meču WABA Superlige...

"Finalni turnir tradicionalno dolazi u nezgodno vrijeme. Mi se na dan polufinala vraćamo iz Beograda gdje igramo sa Partizanom u WABA ligi. To ne mijenja stvar, naše ambicije su jasne. Imamo najbolji tim, odbrana trofeja je naša obaveza", kazao je trener Budućnostii Goran Bošković na konferenciji za novinare, i istakao da očekuje da će Nikšić, "kao sportski grad, biti dobar domaćin i da će svi posjetioci u dvorani uživati u ženskoj košarci".

Učesnici završnice Kupa su isti kao lani, kada su "plave" u finalu u Igalu porazile Lovćen 78:36.

U polufinalnim duelima, u petak, sastaće se Budućnost Bemax i Primorje, odnosno Lovćen Bemax i Nikšić 1995.

"Naš tim čine pionirke, kadetkinje i četiri juniorke. To je presedan u istoriji crnogorske ženske košarke i za nas plasman na finalni turnir predstavlja veliki uspjeh. Nemamo pretjerana očekivanja od duela protiv Budućnost Bemaxa, ali se nadam da ćemo pružiti dobru igru i otežati rivalu da trijumfuje. Za nas je čas biti u takvom društvu", kazao je pomoćni trener Primorja, Siniša Samac.

Trener Lovćena Zoran Kašćelan kazao je da utakmica sa ekipom Nikšića prilika za njegovu mladu ekipa da odigra pravi takmičarski meč.

"Radujemo se toj utakmici, da se izmjerimo sa pojačanom ekipom Nikšića. Naš cilj ostaje isti – napredak i razvitak naših mladih košarkašica. Utakmica je prilika za jasniju sliku njihovog kvaliteta, posebno kroz utakmice u kojima rezultat nije poznat i prije njihovog početka. Prilika da vidimo kako će se nositi sa pritiskom koji niijesu imali do sada", rekao je Kašćelan.

Trener Nikšića Mirko Baletić istakao je da plasmanom u polufinale ispunjen cilj, a da bi finale bilo korak naprijed.

"Lovćen nas je tri puta pobijedio ove sezone, red je da mi dobijemo jednu utakmicu. Očekujem zanimljivu košarku. Kao organizatori pokušali smo da napravimo korak naprijed i damo veći značaj ženskoj košarci nego što je to do sada bila", kazao je Baletić.

Organizatori poručuju da su obezbijedili i zanimljiv kulturno umjetnički program pa će publika moći da uživa i u tom dijelu.

Cijena ulaznice je dva eura, a manji broj karata naći će se u slobodnoj prodaji. Ostatak su dobili učenici nikšićkih škola, učesnici završnog turnira, prijatelji kluba ŽKK Nikšić 1995...

Bonus video: