Begić: Moramo da igramo našu igru i svih 40 minuta budemo skoncentrisani

Košarkaši Mornara večeras u Kopru (18 sati) protiv Primorske igraju derbi četvrtog kola ABA lige, sa željom da prekinu niz od tri poraza na dva fronta
1073 pregleda 1 komentar(a)
Vjeruju da mogu do pobjede: Ekipa Mornara, Foto: Savo Prelević
Vjeruju da mogu do pobjede: Ekipa Mornara, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.10.2019. 11:28h

Da li je u pitanju kriza rezultata ili kriza igre, ili oboje, rano je za zaključke. Tek, košarkaši Mornara su u seriji od tri uzastopna poraza (dva kod kuće), od čega su dva u FIBA Ligi šampiona, od Rige i Tenerifea, te jedan u ABA ligi, od Partizana.

Barani žele da večeras, u derbiju kola, u Kopru protiv Primorske (18 sati) prekinu negativan niz, ali im to neće biti lak zadatak, naprotiv. Primorska je na startu ove sezone savladala Crvenu zvezdu u ABA Superkupu, dok je u ABA ligi već “skinula skalp” Partizanu i Budućnosti.

"Uvijek više volim da vodim računa o svojoj ekipi nego o protivničkoj, uz dužno poštovanje rivala. Jako dobra uigranost je trenutno glavna prednost Primorske u odnosu na rivale u ABA ligi. Vidi se da su dvije godine na okupu, maltene ista ekipa, to se vidi i iz njihovih rezultata i zaslužuje dužno poštovanje. Ali mi se ne plašimo nikoga. Nikada ne tražim lijek za protivnika, već očekujem da ga on traži za naš tim. Tako će biti i u Kopru", izjavio je Pavićević.

Biće ovo prvi duel dva tima u regionalnom takmičenju, a obje ekipe imaju isti skor u prva tri kola - po dvije pobjede i poraz.

"Primorska igra jako dobro, napravila je izvanredan start u ligi, ali mislim da ova utakmica zavisi od nas. Ne plašimo se nikoga, možemo da izgubimo od svakog, ali budite sigurni da možemo svakoga da pobijedimo. Vrijeme nije na našoj strani, jer ono što krasi Primorsku nama nedostaje - uigranost. Nedostaje nam još uvijek zajednički trening u kompletnom sastavu, Vranješ se tek priključio ekipi sa laganim treninzima i kada on bude u punom treningu mogu reći da smo kompletni", dodao je Pavićević, koji zbog povrede ne računa na Seada Šehovića, dok je Nemanja Vranješ u sastavu, iako još “rovit”.

Centar Mornara Mirza Begić dobro poznaje ekipu Primorske s kojom je lani vojevao žestoke bitke u dresu Olimpije.

"Primorska je jako kvalitetna ekipa sa odličnim trenerom koji već par godina slaže taj tim. Ljetos su doveli još par odličnih igrača. Pokazali su već da mogu da igraju protiv najjačih ekipa u ligi, pobijedili su Zvezdu i Partizan, tako da nas sigurno ne očekuje lak zadatak u Kopru. Što se nas tiče, gledajući naš sastav, imamo stvarno dobru ekipu, ali, nažalost, zbog obaveza u reprezentaciji i povreda nismo imali vremena da se uigramo. Još uvijek zbog toga nismo sposobni da odigramo svih 40 minuta na jako visokom nivou i to nas je koštalo poraza u posljednjim utakmicama. U Kopru moramo da igramo našu igru i da svih 40 minuta budemo skoncentrisani, jer Primorska igra jako tvrdo, pogotovo na domaćem parketu, i na smijemo imati crne minute kao protiv Tenerifea i Partizana", rekao je Begić.

Golemac: Mornar je jedan od najboljih timova

Trener Primorske Jurica Golemac ističe da je "Mornar jedan od najboljih timova u čitavom regionalnom takmičenju".

"Imaju puno sjajnih košarkaša. Što se nas tiče, kao i u svakoj utakmici, pokušaćemo da odigramo odličnu odbranu i zaustavimo njihove snajperiste. Mnogo će nam značiti podrške sa tribina, tako da pozivam sve navijače da dođu da nas podrže, da "Arena Bonifika" ostane neporažena", rekao je Golemac.

Bonus video: