Mornar u Rusiji - potop ili buđenje

Nakon četiri vezana poraza, tim Mihaila Pavićevića u neugodnoj situaciji - mora da traži iznenađenje na gostovanju Nižnjem Novgorodu, da voz za osminu finala ne ode
1430 pregleda 0 komentar(a)
Šansa protiv Rusa je pod košem: Uroš Luković, Foto: Mornar/media Pro
Šansa protiv Rusa je pod košem: Uroš Luković, Foto: Mornar/media Pro

Crni niz je nastavljen u Kopru, košarkaši Mornara su protiv Primorske doživjeli četvrti vezani poraz, i to ubjedljiv (101:83). Što je najgore od svega, svjetlo na kraju tunela se ne vidi, jer Barane tek čeka pakao.

Izabranici Mihaila Pavićevića danas (17 časova po našem vremenu) u 3. kolu FIBA Lige šampiona gostuju Nižnjem Novgorodu. Tim koji u VTB ligi ima tri pobjede i poraz je gostovao u prva dva kola trećeg po kvalitetu evropskog takmičenja i ostvario polovičan učinak - izgubio je od najboljeg tima grupe C Tenerifa (81:67), a potom iznenađujuće lako savladao Brose baskets u Bambergu (73:58).

Tim srpskog stručnjaka Zorana Lukića je favorit u današnjem meču, ali Ponos Bara mora da hvata možda i posljednji voz za osminu finala Lige šampiona. Ujedno i da pokuša da izbjegne peti vezani poraz, jer je pred njim nastavak izuzetno teškog rasporeda - poslije gostovanja u Rusiji igra sa jedine dvije neporažene ekipe u ABA ligi, Cedevita Olimpijom u „Topolici” i FMP-om u Železniku, a u međuvremenu i sa Brose basketsom u Njemačkoj.

- Izuzetno težak meč je pred nama. Naša grupa je najteža u Ligi šampiona, nema lakog protivnika. Nižnji je jako kvalitetna ekipa, na svom parketu igra agresivno, na šta moramo da nađemo odgovor. Nećemo imati puno vremena da se spremimo, a duga putovanja i nedostatak treninga mogu da ostave traga - naglasio je Pavićević.

Barani su nakon meča sa Primorskom ostali u Sloveniji da se spremaju za meč u gradu na Volgi. Bez obzira na činjenicu da ruski tim ima nekoliko odličnih Amerikanaca, predvođenih krilnim centrom Darelom Vilisom (prosjek u sezoni 16,7 poena i osam skokova), cilj su dva boda.

- Pobjeda bi nam bila mnogo bitna za nastavak Lige šampiona, jer imamo dosta težak raspored. Svaki trijumf je suvo zlato - poručio je Pavićević.

Mornar bi šansu mogao da traži pod košem, jer Lukić u timu ima samo jednu solidnu „peticu”, Aleka Brauna. Pavićević na toj poziciji može da računa na Milka Bjelicu (više igra na „četvorci”), kao i Mirzu Begića i Uroša Lukovića, koji očekuje težak susret.

- Ruske ekipe tradicionalno dobro igraju kod kuće. Znamo da nas čeka veoma neugodan rival i naporan meč, ali nastojaćemo svim silama da popravimo utisak iz Slovenije. I dalje tražimo pravu formu. Još nismo ni na 50 odsto onoga što bi trebalo da budemo i što, objektivno, možemo. Mislim da imamo vremena da se „skupimo” i budemo jak tim koji će svima moći da parira - naglasio je 30-godišnji Beograđanin

Bonus video: