Džikić: Odlučio je jedan posjed; Blat: Nije važan rezultat, važan je ishod

"U ovakvim mečevima, bacanja su veoma važna, a mi ih nismo dobro izvodili, tako da smo i tu propustili šansu", kazao je Džikić
62 pregleda 0 komentar(a)
darušafaka budućnost, Foto: Www.ajansspor.com
darušafaka budućnost, Foto: Www.ajansspor.com
Ažurirano: 06.03.2018. 20:42h

Trener Budućnost Volija Aleksandar Džikić kazao je da je ponosan na njegove momke zbog izdanja u duelu sa Darušafakom, uprkos porazu 57:54, u prvom meču četvrtfinala Evrokupa.

"Izgubili smo, a igrali smo dobro. Jedan posjed je odlučio u korist domaćina. Mi smo imali probleme uoči meča. Nismo mogli da treniramo kako treba, zbog FIBA prozora, a prije dva dana igrali smo važan meč i izgubili ga. Međutim, reagovalo smo dobro, ponosan sam na moje igrače. Igrali smo sa Bajernom, Lokomotivom i sada Darušafakom, pokazali kvalitet", kazao je Džikić.

Jedan od uzroka tijesnog poraza su i promašaji sa linije penala - osam su ih imali "plavi".

"U ovakvim mečevima, bacanja su veoma važna, a mi ih nismo dobro izvodili, tako da smo i tu propustili šansu", kazao je Džikić.

Falili su i poeni Kajla Gibsona.

"Prosto rečeno, njegova igra nije bila zadovoljavajuća", kazao je trener Budućnosti.

Trener Darušafake Dejvid Blat je rekao da je najvažnije da je njegov tim ostvario pobjedu.

"Nebitan je rezultat, važan je ishod. Očekivano, teška utakmica. Prvi meč u fazi eliminacije uvijek je težak za domaći tim. Mi smo nekako pronašli način da dobijemo i to je ono što me interesuje u ovom trenutku", kazao je Blat.

Bonus video: