Lovćen priželjkuje prvi trijumf na strani

Cetinjski košarkaši gostuju Širokom, prvaku Bosne i Hercegovine, u meču petog kola ABA2 lige
432 pregleda 0 komentar(a)
Košarkaši Lovćena
Košarkaši Lovćena

Košarkaši Lovćen Bemaxa imaju polovičan učinak nakon četiri kola u ABA2 ligi, ali su još uvijek bez pobjede u gostima (porazi od Borca i Splita).

Treću šansu za trijumf na strani izabranici Zorana Kašćelana imaju večeras (19 časova) protiv Širokog.

"Gostujemo ekipi koja je u dobroj seriji kada je Druga ABA liga u pitanju. Vjerujem da iz utakmice u utakmicu ulazimo u bolji ritam, i da ćemo to pokazati na teškom gostovanju u Širokom", rekao je Kašćelan.

Lovćen i Široki su u sezoni 2003/04. igrali u ABA ligi, i tada je svako slavio kod kuće.

„Idemo na gostovanje posle dosta bolnog i iscrpljujućeg poraza u domaćem prvenstvu. Očekuje nas mnogo zahtjevan mec, sa dosta dobrom ekipom, koja je pokazala u početku prvesntva da ima velike ambicije. Nadam se da ćemo odigrati jedan dobar meč, prije svega u odbrani i ako nam se ukaže prilika sigurno da ćemo pokušati da ostvarimo prvi trijumf u gostima", rekao je Miloš Popović, krilni centar Cetinjana.

Pred meč sa Lovćen, Široki je promijenio trenera, pa je umjesto Krunoslava Krajnovića na klupu došao Hrvoje Vlašić.

"Drago mi je da sam se nakon 10 godina vratio u Široki. Poznajem ovu sredinu i igrače tako da mislim da mi se neće biti teško prilagoditi. Što se tiče utakmice s Lovćenom, veći fokus ću staviti na svoju ekipu. Nemamo puno vremena za neke veće promjene, nadam se da ćemo uz pomoć navijača nastaviti pobjeđivati u ABA2 ligi", rekao je Vlašić.

Široki trenutno ima tri pobjede i poraz.

"Lovćen je ekipa koja iz godine u godinu izgleda sve bolje u ABA2 ligi. Naš klub je promijenio dosadašnjeg trenera, došao je novi trener tako da nije tajna da taktički nećemo izgledati savršeno, jer će trebati vremena da se stvari uigraju i sjednu na svoje mjesto. Međutim, kroz neke druge stvari ćemo to pokušati nadoknaditi. Neće nam biti lako, borićemo se kao svaku utakmicu da izvučemo maksimum. Rezultatski stojimo dobro i pobjedom protiv Lovćena potvrdili bi dobar start u ovoj ligi", rekao je košarkaš Širokog Goran Filipović.

Bonus video: