Milojević: Neće nas zavarati skor Budućnosti u Evrokupu

Budućnost ima bolji međusobni skor od Mege u ABA ligi - 10 pobjeda i četiri poraza. Podgoričani su uspješniji i kada je Mega domaćin - četiri pobjede i tri poraza
1351 pregleda 0 komentar(a)
Dejan Milojević, Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov
Dejan Milojević, Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov

Košarkaši Mega Bemaxa su jedinu pobjedu u dosadašnjem toku ABA lige upisali kod kuće, protiv Zadra u pretprošlom kolu.

Izabranici Dejana Milojevića će u nedjelju u podne biti na iskušenju, jer im u goste dolazi Budućnost, u utakmici petog kola ABA lige.

„Budućnost je jedan od favorita za osvajanje takmičenja. U pitanju je vrlo kvalitetna ekipa i njihov skor u Evrokupu nas neće zavarati jer su im skoro svi porazi bili na jednu, dvije lopte. Mi polako dižemo formu, to je moglo i da se vidi u prethodna dva meča. U odnosu na meč sa Crvenom zvezdom vjerujemo da ćemo moći da odigramo još duže na visokom nivou i da ćemo u tom segmentu biti sve bolji kako vrijeme bude odmicalo. Ukoliko energija i agresivnost u odbrani budu na potrebnom nivou, vjerujem da ćemo imati priliku da meč uvedemo u neizvjesnu završnicu, a ukoliko nam se pruži prilika i za nešto više, nadam se da ćemo uspjeti da je iskoristimo", rekao je trener Mege Dejan Milojević.

Budućnost ima bolji međusobni skor od Mege u ABA ligi - 10 pobjeda i četiri poraza. Podgoričani su uspješniji i kada je Mega domaćin - četiri pobjede i tri poraza.

Mega je posljednji put savladala Budućnost kod kuće, u sezoni 2015/2016, u drugom meču polufinala plej-ofa, kada je sa 2:0 u pobjedama eliminisala Podgoričane iz borbe za titulu.

„Očekuje nas važna utakmica protiv Budućnosti koja ima veoma kvalitetan tim. Poslije nešto slabijeg starta sezone, uspjeli smo da podignemo igru, igramo sve bolje i bolje. Uz pravi pristup meču mislim možemo da napravimo iznenađenje i dođemo do pobjede koja bi nam puno značila", rekao je krilni košarkaš Mege Luka Cerovina.

Bonus video: