Pavićević: Odigrali smo fantastično drugo poluvrijeme, odbrambeno najbolje ove sezone, a u napadu pametno

"Od sveg srca, zaista, čestitam svojim igračima na velikoj pobjedi, jer oni dobijaju utakmice, a ja ih kao trener gubim", istakao je trener Mornara
3098 pregleda 2 komentar(a)
Mihailo Pavićević i Đorđije Pavićević
Mihailo Pavićević i Đorđije Pavićević

Trener Mornara Mihailo Pavićević kazao je da je večerašnja "pobjeda protiv Cedevita Olimpije velika za njegovu ekipu, iz mnogo razloga".

"Prvo i osnovno, ovo je naša prva pobjeda uopšte protiv Cedevite u ABA ligi, i to u momentu kada se oni nalaze na čelu tabele, bez poraza do ovog meča, i sa veoma jakom ekipom, u kojoj se ne zna koje je ime veće od kojeg. Drugo, što je za mene mnogo bitnije, ova pobjeda je za nas došla u pravom trenutku, poslije nekoliko naših blijedih i loših utakmica, što se tiče igre i rezultata", rekao je Pavićević nakon meča.

Trener Barana je otkrio da je sa ekipom po povratku iz Rusije, nakon meča u FIBA Ligi šampiona protiv Nižnjeg Novogoroda, "imao smo duge sastanke, analize, razgovore".

"Ne znam da li je to urodilo plodom. Malo sam se u prvom poluvremenu uplašio da je sve to bilo kontraproduktivno, da su igrači bili u još većem grču. Prvih 20 minuta smo igrali bez ideje u napadu, dali smo 29 poena, imali 12 izgubljenih lopti. Pred drugo poluvrijeme sam rekao igračima da ne želim kod nikoga da vidim grč, jer me prvo poluvrijeme ne interesuje, jer za nas utakmica počinje od drugog poluvremena, jer sam znao da smo u igri. Odigrali smo fantastično drugo poluvrijeme, odbrambeno najbolje ove sezone, u napadu smo igrali pametno, nismo srljali i išli na individualne akcije. Gledali smo da iz izrađenih situacija iskoristimo neke njihove igrače koji su slabiji u odbrani, to smo pametno odigrali i priveli utakmicu kraj. Od sveg srca, zaista, čestitam svojim igračima na velikoj pobjedi, jer oni dobijaju utakmice, a ja ih kao trener gubim", istakao je Pavićević.

Večeras je Mornar imao veću želju za pobjedom.

"Može neko da bude bolji od nas, ali nema pravo da se bori više od nas. Može kao mi, ali ne može više. I samo tako da uđemo u svaku utakmicu. I da smo večeras izgubili utakmicu, nakon onakve igre u drugom poluvremenu, ja bih igračima čestitao u svlačionici. Voljni momenat je bio prisutan kod svih igrača, polako se vraćamo. Vranješa sam uveo da malo osjeti atmosferu na terenu, brzo će i on biti u glavnoj rotaciji, i polako dobijamo fizionomiju koju smo prije početka sezone mislili da ćemo je imati. Ovo je tek početak lige, i iako se uvijek može više, ja sam zadovoljan trenutnim skorom. Nadam se ćemo brzo početi i sa pobjedama FIBA Ligi šampiona i da ćemo ući u pravi kolosjek", dodao je strateg Mornara.

Pavićević je čestitao i Cedeviti na pravoj muškoj i fer borbi.

"Na kraju se dogodio jedan nesmotren, nesportski porez Boatrajta. Ja sam svom plejmejkeru rekao ne igra za koš, da čekamo da vrijeme istekne, to je, jednostavno, korektnost u odnosima. Međutim, za Boatrajta to izgleda nije važilo, i poslije toga se desio taj incident, o kojem ne želim mnogo da pričam. Mi smo sportski prijatelji sa Cedevitom, tako će i ostati", zaključio je Pavićević.

Trener Cedevita Olimpije Slaven Rimac je priznao da je razočaran nakon ovog poraza.

"Jer, prvo poluvrijeme smo odigrali onako kako smo htjeli, kako smo se dogovorili, čvrsto. Međutim, drugo poluvrijeme nije bilo na tom nivou, igrači Mornara su se razigrali, i na kraju zasluženo pobijedili", rekao je Rimac i onda prokomentarisao incident u finišu meča.

"Vidio sam da je Rajan ono nepotrebno uradio, s obzirom na utakmicu kakva je bila. Nije bilo potrebe za tim. Na kraju se atmosfera užarila bespotrebno, jer mislim da je Mornar zasluženo pobijedio i nije trebalo da ostane nikakva mrlja nakon ove utakmice", dodao je trener Cedevita Olimpije.

Bonus video: