Ibar kažnjen zbog incidenta na meču sa Lovćenom

Mugoša je kaznu klubu iz Rožaja dodijelio nakon incidenata na meču sa Lovćenom, a zbog, kako je navedeno u odluci - slaba organizacije utakmice – fizičkog napada gledalaca
3843 pregleda 4 komentar(a)

Košarkaši Ibra igraće dva meča pred praznim tribinama, odluka je komesara za takmičenje KSCG Miomira M. Mugoše.

Mugoša je kaznu klubu iz Rožaja dodijelio nakon incidenata na meču sa Lovćenom, a zbog, kako je navedeno u odluci - slaba organizacije utakmice – fizičkog napada gledalaca.

Po završetku meča, navijači Ibra su ušli u teren, gdje je došlo do fizičkog kontakta sa igračem Lovćena Hadžibegovićem.

Iz KK Ibar su nakon incidenta saopštili da su "pojedini mediji predimenzionirali ovaj događaj koji je svakodnevna pojava na sportskim susretima na svim meridijanima".

"Ulazak dvadesetak navijača na teren nakon što su sudije označile kraj utakmice, kako bi proslavili pobjedu sa svojim igračima i koškanje jednog navijača sa igračem Lovćena, koji se odvojio od ostatka ekipe, što se jasno vidi na snimku koji je zabilježila službena kamera, predstavljen je kao linč svih gostujućih igrača i njihovog rukovodstva, što apsolutno nije tačno”, naveli su Rožajci u saopštenju.

Ibar je dobio i novčanu kaznu - 500 eura - zbog nesportskog ponašanja gledalaca, vrijeđanja protivnika i ubacivanja čvrstih predmeta na teren.

Kažnjen je i delegat Dušan Đurović, zbog nesavjesnog obavljanja dužnosti, zabranom obavljanja dužnosti u narednih deset utakmica.

Bonus video: