Evrokup praktično završen za "plave": Sad je samo ABA liga u mislima

Košarkaši Budućnost Volija mogu u potpunosti da se posvete regionalnom takmičenju, u kojem večeras (20) dočekuju Cibonu
1145 pregleda 1 komentar(a)
Čeka se da uđe u prepoznatljivu formu: Nikola Ivanović, Foto: Savo Prelević
Čeka se da uđe u prepoznatljivu formu: Nikola Ivanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.11.2019. 10:28h

Četiri kola prije kraja, četvrtim porazom na jednu loptu, Evrokup je praktično završen za košarkaše Budućnost Volija.

„Plavi” mogu u potpunosti da se posvete ABA ligi, u kojoj će narednih nekoliko mjeseci biti u velikoj prednosti u odnosu na glavne konkurente Crvenu zvezdu i Partizan, jer će imati mnogo više vremena da kroz treninge podižu formu. Aktuelni vicešampion je 5. kolo završio kao lider zbog najbolje koš-razlike, a ima veliku šansu da tu ostane i večeras, jer u „Morači” od 20 časova dočekuje jednog od kandidata za ispadanje, Cibonu.

Zagrepčani su do sada savladali samo Zadar u derbiju začelja. Da je kvalitet na strani izabranika Petra Mijovića, pored položaja na tabeli, govori i činjenica da je Budućnost u četvrtfinalu ABA Superkupa u Zagrebu savladala „vukove sa Tuškanca”. I pored svega toga, Mijović poziva na oprez.

- Igramo protiv neugodne ekipe, koja je u posljednjih nekoliko sedmica značajno podigla formu. Agresijom na spoljnu liniju i kontrolom skoka želimo da vodimo utakmicu, u kojoj imamo obavezu i zadatak da upišemo važnu pobjedu u borbi za vrh ABA lige - rekao je Mijović.

Nikola Ivanović je projektovan za jednog od lidera ove ekipe, namijenjena mu je uloga koju je imao u šampionskoj sezoni 2017/2018, ali je daleko od prave forme. Kada 25-godišnji Podgoričanin bude igrao kako zna, i Budućnost će biti znatno jača...

- Očekuje nas izuzetno važan meč u ABA ligi, u kojoj moramo da nastavimo sa pobjedama. Igrali smo već protiv Cibone na Superkupu i poznajemo ih dobro. Nema lakih mečeva u ABA ligi, što je ova sezona najbolje pokazala, Moramo potpuno fokusirani da uđemo u utakmicu i da zaboravimo prethodni meč.

Veliki broj utakmica smo odigrali na jednu loptu i izgubili, tako da je sada važno da pokažemo karakter i slavimo pred našim navijačima - naglasio je plejmejker „plavih”.

Bonus video: