Isključite ga: Sin tražio od sudija da izbace oca sa parketa

"Uživao sam. Vidio sam da će ga isključiti. Vidio sam to u njegovom pogledu. Kad je počeo ubrzano da žmirka, znao sam šta slijedi", komentisao je poslije utakmice Ostin Rivers, koji je oca iz dvorane ispratio mahanjem i gestikulacijom u stilu - čujemo se kasnije
1630 pregleda 0 komentar(a)
Dok Rivers, Foto: AP
Dok Rivers, Foto: AP

Zanimljive i pomalo bizarne scene na meču NBA lige između Hjustona i Klipresa, a u centru pažnje otac i sin.

Hjuston je slavio sa 102:93, a odluka o pobjedniku pala je nakon isljučenja trenera gostujuće ekipe Doka Riversa, minut i po prije kraja.

Svemu je prethodila trojka Hardena za +7 (95:88), nakon koje je Rivers pozvao minut odmora, misleći da ima još dva tajmauta, jer su mu tako rekle sudije.

Naime, nešto ranije Rivers je želio da ospori jednu njihovu odluku, za što je morao da traži tajmaut. Iako je bio u pravu, Rivers nije dobio mogućnost osporavanja, jer su sudije zaključili da je od spornog događaja prošlo previše vremena, ali su mu odlučili vratiti uloženi tajmaut.

Kad je ponovo poželio da ga iskoristi, ispalo je da mu nije vraćen, pa je Rivers krenuo u žestoke proteste.

Tada se umiješao njegov sin i igrač Hjustona Ostin, koji je gestikulirao prema sudijama da isključe njegovog oca.

"Uživao sam. Vidio sam da će ga isključiti. Vidio sam to u njegovom pogledu. Kad je počeo ubrzano da žmirka, znao sam šta slijedi", komentisao je poslije utakmice Ostin Rivers, koji je oca iz dvorane ispratio mahanjem i gestikulacijom u stilu - čujemo se kasnije.

Otac tvrdi da nije zamjerio sinu kako je reagovao u toj situaciji, ali se ne može pomiriti s odlukom sudaca.

"Ne mogu raditi takve greške u tako tijesnoj utakmici. I kad su već shvatili da su pogriješili, onda ne smiju izbaciti trenera. Nismo igrali dobro u napadu i za to sam ja odgovoran, ali i sudije bi trebalo da priznaju kad pogriješe", zaključio je Rivers.

Bonus video: