Pavićević: Ako želimo da napravimo bilo šta u ovoj sezoni, na domaćem terenu moramo da pobjeđujemo

Mornar u nedjelju, pred praznim tribinama, dočekuje Zadar, u utakmici 7. kola ABA lige
1325 pregleda 2 komentar(a)
Mihailo Pavićević
Mihailo Pavićević

Nakon petog pobjeda u FIBA Ligi šampiona (kod kuće od grčkog Peristerija), u isto toliko mečeva, košarkaši Mornara se vraćaju obavezama u ABA ligi, gdje im ide bolje (po tri pobjede i poraza).

Barani će u nedjelju veče (18 sati) dočekati Zadar, u sedmo kolu regionalnog takmičenja.

Zadar u "Topolicu" stiže bez pobjede u proteklih šest kola.

"Sa Zadrom gajimo dobre i prijateljske odnose. Oni su u jednoj specifičnoj sutuaciiji, jer još nemaju pobjedu u ABA ligi. Mi nemamo mnogo izbora. Ukoliko želimo da napravimo bilo šta u ovoj sezoni, na domaćem terenu moramo da pobjeđujemo. Ali, pobjeda neće doći sama od sebe. Mora da se izgara 40 minuta na terenu. Vjerujem da smo poslije nekih utakmica koje smo izgubili na nesmotren način, konačno shvatili da se meč ne dobija u prvoj, drugoj, trećoj četvrtini nego igrom svih 40 minuta. Za nas je ova utakmica došla u pravom trenutku u tom smislu što želimo da se pobjedama vratimo u dobar, pobjednički ritam", rekao je trener Barana, Mihailo Pavićević.

Mornar će protiv Zadra igrati pred praznim tribinama zbog kazne nakon incidenta na meču prortiv Cedevita Olimpije, kada je u finišu meča jedan maloljetni navijač barskog kluba upao u teren i navijačkom trubom po ramenu zakačio Amerikanca Rajana Boutrajta, koji je prije toga, na 3,6 sekundi prije kraja, nekorektno sa leđa oduzeo loptu Deriku Nidamu, iako ovaj nije želio da napadne koš rivala... Protiv Zadra će biti otvorena samo VIP loža, gdje neće moći da bude smješteno više od 100 ljudi.

"Prvi put ćemo igrati pred praznom dvoranom. To će biti hendikep za nas, ali i motiv više. Zvuči paradoksalno da najprimjerniji teren u ABA ligi, gdje je zbog prave sportske atmosfere, dokazano, najljepše igrati, zbog ispada jednog maloljetnika, bude kažnjen i da klub dođe u situaciju da njegov ugled bude poljuljan. Uvjeren sam da će ostati samo poljuljan jer u Baru je uvijek bila prava sportska atmosfera i tako će, nezavisno od incidenta, biti i ubuduće", ističe Pavićević.

Pobjedom protiv Zadra, Mornar bi imao trenutno pozitivan skor u ABA ligi.

"Pobjedom protiv Zadra olakšavamo sebi situaciju i sve smo bliže onom prvom i osnovnom cilju a to je da obezbijedimo opstanak. A onda i da pokušamo da eventualno ostvarimo nešto više. Iz takve situacije je lakše igrati. Cijenimo ekipu Zadra, sastavljena je od iskusnih, provjerenih igrača. Zadranima trenutni skor ne ide na ruku. Sigurno je da će doći maksimalno motivisani da nas iznenade. Nadam se da ćemo biti spremni da im to ne dozvolimo", zaključio je Pavićević.

Bonus video: