Škerović: Cilj ostaje isti, a to je plasman na Evropsko prvenstvo

Crnogorske košarkašice sjutra u gostima protiv Švedske, na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo
655 pregleda 0 komentar(a)
Jelena Škerović, Foto: FIBA
Jelena Škerović, Foto: FIBA

Košarkašice Crne Gore sjutra u Malmeu protiv Švedske (15 sati) startuju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Švedska, koja je na startu u gostima porazila Izrael 77:40, bila je rival Crne Gore i na posljednjem Eurobasketu u Letoniji, a dobila je međusobni meč sa našom reprezentacijom 67:51. “Crvene” su u tom meču parirale 20 minuta, a treća četvrtina presudila je pobjednika.

"Švedska ima novog trenera, u punom su sastavu, i ostaje da vidimo da li su mijenjali što u taktičkom smislu u odnosu na Evropsko prvenstvo. Mi smo spremni, odgledali smo video naše prethodne utakmice na EP, vidjeli smo koje smo greške napravili, jer se nismo držale plana, i te greške su tada dovele do poraza. A znamo da smo tamo bile na jedan ili dva šuta od njih. Švedska je kvalitetna ekipa, ali ako se budemo držali plana, očekujem da pružimo jak otpor, i da im ne dozvolimo neku laku pobjedu. Njima pripada uloga favorita, ali mi smo tu da se borimo, i da gledamo našu igru", rekla je Jelena Škerović.

Škerovićeva je zadovoljna kako su odrađena protekla sedmica priprema za Švedsku.

"Sve djevojke imaju klub, igraju i imaju zapaženu minutažu u svojim ekipama, tako da je za nas to plus. Spremne su, imaju igračkog iskustva, što je u ovom momentu znači mnogo. Ne moraju da se privikavaju na agresivnu igru, kako igra Švedska, ili na gostujuće terene", ističe selektorka Crne Gore. Kako su u grupi samo tri ekipe, duel u Malmeu biće jedini kvalifikacioni za Crnu Goru u 2019. godini. Čeka ih još jedan meč iduće godine i na kraju kvalifikacija u februaru 2021. još dva duela.

Plasman na EP izboriće pobjednici, kao i šest najboljih drugoplasiranih selekcija iz devet kvalifikacionih grupa.

Bez obzira na sve probleme, ambicije su jasne.

"Kao i do sada, cilj ostaje isti, a to je plasman na Evropsko prvenstvo. Ove godine će biti malo teže plasirati se na EP, jer smo u grupi od samo tri ekipe", zaključila je Škerovićeva.

Bonus video: