Pavićević: Bolji nam je skor nego igra

- Mučili smo se i večeras, još smo daleko od igre koju smo zacrtali za ovu sezonu - istakao je iskusni stručnjak
2217 pregleda 0 komentar(a)
Mihailo Pavićević na večerašnjoj utakmici, Foto: Mornar/Media Pro
Mihailo Pavićević na večerašnjoj utakmici, Foto: Mornar/Media Pro
Ažurirano: 17.11.2019. 20:10h

Mornar je u 7. kolu ABA lige u praznoj „Topolici” savladao Zadar (95:86) i stigao do četvrte pobjede.

Trener Barana Mihailo Pavićević je priznao da je učinak u regionalnom takmičenju bolji od igre.

- Pobjeda je stigla u pravi čas. Mučili smo se i večeras, još smo daleko od igre koju smo zacrtali za ovu sezonu. Guramo nekako, mučimo se, a imamo bolji skor nego što igramo. U ABA ligi smo na 4:3, dobili smo jednog od favorita Cedevita Olimpiju - istakao je iskusni stručnjak u izjavi za RTCG.

Barana u prvih 20 minuta nije bilo u odbrani, u nastavku su malo „zategli”.

- Vidjelo se da smo i dalje u grču, u prvom poluvremenu smo bili dekoncentrisani u odbrani, dozvolili smo lake poene Zadru. Napad je i u tom dijelu igre funkcionisao, dali smo 49 poena, a u nastavku smo malo jače igrali u odbrani i iz kontri došli do lakih koševa i prednosti koju smo zadržali.

Pavićević je istakao da se nada da će njegov tim krenuti sa pobjeđuje i u FIBA Ligi šampiona, u kojoj ima svih pet poraza.

- Ovo je vrlo bitna pobjeda i ne možemo da budemo mnogo nezadovoljni zbog ABA lige. Jeste moglo bolje, ali i gore, ali imamo problem u Ligi šampiona. Izmiču nam utakmice, probaćemo protiv Nimburka u Češkoj da pobijedimo, mada nas čeka jako težak meč i veoma dobra ekipa - zaključio je Pavićević.

Zadar je na dnu bez pobjede, a nije mogao da prekine crni niz ni u praznoj „Topolici”.

- Ni prazna dvorana nam nije bila dovoljna da bismo pobijedili. U prvom poluvremenu smo se držali, ali se osjetilo neiskustvo i nedostatak visine ispod koša. Mornar je dominirao u reketu, davao prelako poene ispod koša, pogotovo u 1. poluvremenu, kada smo mogli da napravimo razliku - rekao je drugi trener Zadra ove sezone, Danijel Jusup.

Bonus video: