Lavin: Bio sam prestravljen od Pekovića, nisam ni smio da ga pitam za broj na dresu

"Jednom sam u restoranu sjedio sa Damjanom Rudežom, a do našeg stola je sjedio Peković. Nikada u životu svom nisam vidio da je neko naručio i pojeo toliko hrane, a bio je kao stijena sačinjena od mišića, bez grama masnoće"
28299 pregleda 9 komentar(a)
Peković (arhiva), Foto: Vesko Belojević
Peković (arhiva), Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 18.11.2019. 14:46h

Kao ruki sam bio baš prestrašen od Nikole Pekovića, ovim riječima je košarkaš Čikago Bulsa Zek Lavin opisao svoj susret sa crnogorskim košarkašem u periodu dok je nastupao za Minesotu Timbervulvse.

Lavin je gostovao u emisiji kod čuvenog novinara ESPN-a koji prati NBA ligu Zaka Loua, i prisjetio se trenutaka dok su on i popularni Pekmen dijelili svlačionicu.

"Kada sam došao sa koledža u Minesotu želio sam nosim dres broj 14, međutim taj broj je nosio Peković. Bio sam prestravljen od njega i nisam ni pomišljao da ga pitam da mi ustupi taj broj", rekao je Lavin.

On je takođe kazao i da je crnogorski košarkaš imao vreću za boks u svlačionicu koju je često znao da udara.

"Jednom sam ušao u svlačionicu i tamo zatekao nesvakidašnji prizor, Pek je poput zvijeri boksovao, obliven znojem..."

I sam Lou se prisjetio svojih iskustva sa Pekovićem.

"Jednom sam u restoranu sjedio sa Damjanom Rudežom, a do našeg stola je sjedio Peković. Nikada u životu svom nisam vidio da je neko naručio i pojeo toliko hrane, a bio je kao stijena sačinjena od mišića, bez grama masnoće", kazao je Lou.

Peković je nastupao za Minesotu Timbervulvse od od 2011. do 2016. godine i za to vrijeme odigrao 271 utakmicu. Smatran je za jednog od dominantnijih centara NBA lige, ali je zbog povrede završio prije vremena karijeru 2017. godine.

Bonus video: