Zvezda želi da dođe u "Moraču" sa 2:0, Lazić: Domaći teren odlučujuća prednost

"Mnogo će nam značiti prednost domaćeg terena, jer igrati protiv Budućnosti u "Morači" sigurno neće biti lako. Budućnost je mnogo kvalitetan i iskusan tim i svakako nas očekuje težak posao u finalu, kako bismo odbranili pehar iz prethodnih sezona", rekao je Lazić za sajt ABA lige
0 komentar(a)
branko lazić, Foto: Crvena zvezda MTS
branko lazić, Foto: Crvena zvezda MTS
Ažurirano: 04.04.2018. 09:19h

Kapiten košarkaša Crvene zvezde Branko Lazić smatra da će prednost domaćeg terena mnogo značiti njegovom timu u finalnoj seriji plej-ofa ABA lige.

Zvezda i Budućnost Voli u ponedjeljak počinju borbu za titulu - "crveno-bijeli" su četvrti put zaredom u finalu, "plavi" su debitanti.

"Mnogo će nam značiti prednost domaćeg terena, jer igrati protiv Budućnosti u "Morači" sigurno neće biti lako. Budućnost je mnogo kvalitetan i iskusan tim i svakako nas očekuje težak posao u finalu, kako bismo odbranili pehar iz prethodnih sezona", rekao je Lazić za sajt ABA lige.

Budućnost je oba puta ove sezone savladala branioca titule...

„Dva izgubljena meča tokom sezone ne znače puno, finale je druga priča. Spremni smo na početak finala i verujemo da možemo da ponovo osvojimo ABA ligu.“

Šta će biti najbitnije u finalnoj seriji?

„Mnogo je važno da iskoristimo prednost domaćeg terena, odemo u Podgoricu sa prednošću 2:0 i da onda pokušamo da odradimo što je moguće bolji posao na njihovom terenu.“

U polufinalu su se u majstoricama domaći tereni pokazali kao presudna prednost. Da li ovaj put može biti jednako? Koliko znači podrška navijača?

„Nadam se da će publika i u finalnoj seriji da dođe da nas podrži kao u odlučujućoj utakmici polufinala. Bili su naš vjetar u leđa i bilo je vidljivo koliko nam znači njihova podrška. Oni su naše gorivo koje nas pokreće i koje nas tjera da dajemo više od sebe nego što možemo u svakom trenutku. Prednost domaćeg terena će sigurno biti mnogo značajna u toj seriji. Ne sjećam se da je Budućnost izgubila u ovoj sezoni neku utakmicu u "Morači", kao ni mi u hali "Aleksandar Nikolić"“, zaključio je Lazić.

Bonus video: