Radonjić nakon preokreta bolji od Olimpijakosa, poraz Mitrovićevog Asvela, Real deklasirao Himki

Bajern u posljednjoj četvrtini nadigrao velikana iz Pireja, Anadolu Efes slavio u Francuskoj
1997 pregleda 2 komentar(a)
Lo je najzaslužniji za trijumf Bavaraca, Foto: Euroleague.net
Lo je najzaslužniji za trijumf Bavaraca, Foto: Euroleague.net

Olimpijakos je u Minhenu imao loš početak, onda je dugo kontrolisao stvari, prije nego mu je Bajern zadao konačan udarac - tim našeg Dejana Radonjića je nakon preokreta slavio 85:82.

Grci su u posljednjoj četvrtini imali i 12 poena prednosti (67:55), prije nego je domaćin predvođen Maodom Loom, Danilom Bartelom i Vladimirom Lučićem napravio seriju kojom je osigurao četvrti trijumf.

Najefikasniji u njemačkom timu je bio Lo sa 19 koševa, a isti učinak je na drugoj strani imao Vejd Boldvin.

Mini seriju od dvije pobjede u Evroligi (nad CSKA i Crvenom zvezdom) prekinuo je Asvel, koji vodi bivši crnogorski selektor Zvezdan Mitrović.

Bolji je u Francuskoj bio vicešampion Evrope Anadolu Efes, koji je slavio 90:84 i nanio Asvelu četvrti poraz. Efes je ovom pobjedom preuzeo prvo mjesto - ima skor 7-2.

Šejn Larkin je sa 19 pogodaka (slobodna bacanja 14-14) predvodio tursku ekipu, dok su u Asvelu trojica igrača postigla po 13 poena - Tonje Džekiri, Džordan Tejlor i Livio Žan-Šarl.

Real Madrid je deklasirao Himki (104:76), Emporio Armani je slavio protiv Makabija (92:88), dok je uzbudljivo bilo u Valensiji, gdje je domaćin srušio Zenit - 94:90.

Crnogorski reprezentativac Bojan Dubljević je za 15 i po minuta na parketu imao učinak od osam pogodaka i 11 skokova.

Bonus video: