TRENER MORNARA NAKON ŠESTOG EVROPSKOG PORAZA

Pavićević ne zna u čemu je problem: U FIBA Ligi šampiona kao da nismo isti tim

"Da li se umaramo zbog svega, da je to previše utakmica za nas, dvije teške utakmice sedmično, jer imamo dosta starijih igrača...Ali, definitivno ne igramo sa istom energijom u FIBA Ligi šampiona kao u ABA ligi“, istakao je trener Barana
1774 pregleda 1 komentar(a)
Košarkaši Mornara, Foto: Championsleague.basketball
Košarkaši Mornara, Foto: Championsleague.basketball

Čestitajući Nimburku na večerašnjoj pobjedi, trener Mornara Mihailo Pavićević je istakao da je domaćin “u meč ušao sa mnogo energije“. 

„Od prvog sekunda su preuzeli kontrolu utakmice, dok smo mi utakmicu otvorili veoma loše, bez fokusa u odbrani i napadu. Dozvolili smo protivniku da veoma brzo, u prvoj četvrtini, stigne do 18 poena razlike. Krajem druge četvrtine smo se vratili, u tom trenutku smo bili u igri, ali nismo igrali ni približno kako bi trebalo“, rekao je Pavićević.

Mornar je i nakon šestkog kola grupe C i dalje bez pobjede u FIBA Ligi šampiona.

„Mi smo u specifičnoj situaciji, igramo i veoma teško takmičenje kakvo je ABA liga, u kojoj izgledamo potpuno drugačije i odrađujemo prilično dobar posao tamo. Sa druge strane, u FIBA Ligi šampiona kao da nismo isti tim, ne znam u čemu je problem. Da li se umaramo zbog svega, da je to previše utakmica za nas, dvije teške utakmice sedmično, jer imamo dosta starijih igrača...Ali, definitivno ne igramo sa istom energijom u FIBA Ligi šampiona kao u ABA ligi“, istakao je trener Barana.

Pavićević najavljuje, ne prvi put, dublju analizu svega.

„Moramo da sjednemo i vidimo šta je stvarni problem sa našom igrom u ovom takmičenju. Košarka koju mi igramo je zabavna za gledanje u nekim mečevima, u nekim drugim uopšte nismo fokusirani. Možda i sva ova putovanja utiču na naš umor, ali, definitivno, imamo problem sa igranjem dva teška meča sedmično. Nadam se da ćemo proraditi i u FIBA Ligi šampiona i pokušati da se borimo do samog kraja. Takođe, nisam zadovoljan ni sa ponašanjem nekih igrača, kako igramo ove utakmice. Već sam govorio o tome, ali, možda je vrijeme da nešto mijenjamo“, zaključio je Pavićević.

Preporučujemo za Vas