LaVin "izrešetao" Hornetse: 49 poena, 13 trojki, šut za pobjedu

Imali su Hornetsi na 25 sekundi do kraja 115:110 prednost, i sve je izgledalo kao da će odbraniti svoj teren, kada je prvo Satoranski pogodio trojku, a onda zajedničkim snagama LaVin, Kobi Vajt i Rajan Arčidiakeno su uspjeli da ukradu loptu, LaVin je otišao iza linje za tri poena i pogotio na 8 stotinki do kraja za potpunio preokret i šok u Sjevernoj Karolini
1792 pregleda 0 komentar(a)
Dominirali Sjevernom Karolinom: Zak LaVine i Kobi Vajt, Foto: AP
Dominirali Sjevernom Karolinom: Zak LaVine i Kobi Vajt, Foto: AP

Zak LaVine je rekordom karijere i fenomenalnom partijom predvodio Čikago Bulse do pobjede protiv Šarlot Hornetsa 116:115.

Imali su Hornetsi na 25 sekundi do kraja 115:110 prednost, i sve je izgledalo kao da će odbraniti svoj teren, kada je prvo Satoranski pogodio trojku, a onda zajedničkim snagama LaVin, Kobi Vajt i Rajan Arčidiakeno su uspjeli da ukradu loptu, LaVin je otišao iza linje za tri poena i pogotio na 8 stotinki do kraja za potpunio preokret i šok u Sjevernoj Karolini.

LaVin je meč završio sa svojim rekordom karijere 49 poena, od čega 13 trojki čime se izjednačio sa Stefom Karijem na drugom mjestu pogođenih šuteva za tri poena na jednoj utakmici (ispred je samo Klej Tomson sa 14).

Zak LaVine
Zak LaVine(Foto: AP)

Ovakva partija LaVina došla je samo dan nakon što je javno kritikovao trenera Bulsa Džima Bojlena, kako mu ne vjeruje dovoljno kao igraču.

"Ovo je velika pobjeda koja bi mogla da okrene pravac možda ic jele sezone. Dobro igramo kada imamo cijelu petorku koja može da pogodi iz daljine. Mada ne treba da zaboravimo ni da smo imali sreće", kazao je nakon utakmice LaVine.

I trener Bulsa je "spustio loptu" i pohvalio svog igrača.

"Znate, ja sam uvijek govorio da je Zak dobar momak. On je sjajna osoba i samo želi najbolje timu. Moj posao, kao i svakog trenera je da jedan takav talenat gurnemo u granice za koje ni sam nije svjestan da posjeduje. To nekad dovede do konfrotacije i neprijatnih momenata. Sve zasluge idu njemu za ovaj trijumf", kazao je Bojlen.

Nevjerica Rozira
Nevjerica Rozira(Foto: AP)

Ruki Kobi Vajt koji je igrao malte ne pred domaćom publikom (studirao na Sjevernoj Karolini, rođen u Goldsborou) je pomogao LaVinu sa 28 poena.

Kod Šarlota Teri Rozir je dao 28 poena, Marvin Vilijams je meč završio sa 21 poenom.

Rezultati:

Šarlot - Čikago 115:116 Indijana - Orlando 111:106 Atlanta - Toronto 116:119 Njujork - San Antonio 104:111 Filadelfija - Majami 113:86 Klivlend - Portland 110:104 Memfis - LA Lejkers 108:109 Milvoki - Detroit 104:90 Juta - Nju Orleans 128:120

Bonus video: