Bojan Dubljević: Nema nas mnogo da možemo da se hvalimo svim i svačim

Uskoro kreće novi ciklus - kvalifikacije za Eurobasket, a dogovora Fibe i Evrolige nema. Dubljević neće biti na raspolaganju u svim prozorima
1805 pregleda 0 komentar(a)
Bojan Dubljević, Foto: Filip Roganović
Bojan Dubljević, Foto: Filip Roganović

Tri mjeseca nakon Munodbasketa, Bojan Dubljević je u intervjuu za Sport klub ponovio da je ponosan na debitantski nastup reprezentacije Crne Gore.

"Crveni" su prvenstvo završili sa jednom pobjedom, nad Japanom, i porazima od Grčke, Brazila, Novog Zelanta i Turske.

„Bilo je to nevjerovatno iskustvo, prvi i jedini put da igram na Svjetskom prvenstvu, ponosan sam na ekipu. Zasluženo smo se kvalifikovali, borili smo se kroz kvalifikacije, imali smo nevjerovatan tim, kao i atmosferu u ekipi, to nas je odvelo na šampionat. Naravno, mnogi su očekivali nešto nerealno, da ćemo uzeti medalju, ali mi smo mala zemlja, prvi put smo na najvećem takmičenju. Iz mog ugla sam, ponosan što sam bio dio toga, što smo se borili na svakoj utakmici, neke stvari nisu išle. Željeli smo da naš narod bude ponosan na nas, nije nas mnogo da možemo da se hvalimo svime i svačime, malo nas je i treba da budemo ponosni na to što imamo“, kazao je Dubljević.

Uskoro kreće novi ciklus - kvalifikacije za Eurobasket, a dogovora Fibe i Evrolige nema. Dubljević neće biti na raspolaganju u svim prozorima.

„Na kraju samo igrači ispaštaju. Evroligaši i NBA igrači ne mogu da igraju kvalifikacije, za svoju zemlju nastupaju oni koji možda nikada ne bi ušli u sastav da svi mogu da igraju. Mislim da tu FIBA gubi mnogo, poznata imena, dobru košarku, to je svađa koju moraju da reše što prije, ako žele da nas, igrače, malo rasterete“, rekao je Dubljević.

Bonus video: