Cetinjani sa Slobodom iz Tuzle: Da pokažu reakciju nakon dva loša meča

Košarkaši Lovćen Bemaxa od 18 časova dočekuju Slobodu iz Tuzle, u meču devetog kola ABA2 lige
553 pregleda 0 komentar(a)
Mašan Vrbica, Foto: Borut Fajs
Mašan Vrbica, Foto: Borut Fajs
Ažurirano: 27.11.2019. 14:25h

Košarkaši Lovćen Bemaxa sve tri pobjede u prethodnih osam kola ABA2 lige upisali su na domaćem terenu, dok u gostima još ne znaju za uspjeh (pet poraza).

Priliku da zadrže maksimalan učinak pred svojim navijačima Cetinjani imaju večeras protiv tuzlanske Slobode (18 časova), u devetom kolu drugog po snazi regionalnog takmičenja.

"Dočekujemo ekipu Slobode koja ima kvalitetniji tim nego što njihovi rezultati pokazuju. Želimo da napravimo reakciju poslije dva slaba izdanja u gostima i odbraniti domaći teren. Vjerujem da ćemo iskoristiti prednosti koje imamo i uz podršku navijača ostvariti pobjedu", rekao je Zoran Kašćelan, trener Lovćena Bemaxa.

Lovćen je doživio poraze u prethodna dva meča u gostima, protiv Novog Pazara i Rogaške, pa je pobjeda kod kuće, protiv rivala sa kojim se Cetinjani do sada nijesu sastajali, važna i za povratak poljuljanog samopouzdanja.

"Ugostićemo ekipu Slobode koja nije trenutno u najsjajnijem stanju, ali i mi smo imali dva teška poraza u Drugoj ABA ligi i želimo se iskupiti, i vratiti na pobjednički kolosijek. Koncentracija, agresija i želja za pobjedom mora postojati svih 40 minuta da bi dva boda ostala na Cetinju. Pozvao bih navijače da još jednom napune dvoranu, i da nas vode do nove pobjede u ligi", rekao je Mašan Vrbica, plejmejker Cetinjana.

Sloboda ima pobjedu manje od Lovćena, trenutno je pretposljednja na tabeli ABA2 lige. Tim za koji igra Beranac Vladimir Tomašević (krilo) nije imao uspjeha u dosadašnjem toku regionalne lige.

"Sigurno jedno teško gostovanje. Ekipa Lovćena igra dobro na svom parketu, to govori i činjenica da su bez poraza na Cetinju u ABA 2 ligi. Što se tiče nas mi sigurno ne idemo sa bijelom zastavicom gore. Idemo na Cetinje da pokažemo da imamo kvalitet i da uz bespoštednu borbu možemo doći do željenog rezultata i izlaska iz rezultatski krize", rekao je Adnan Žunić, trener Slobode.

Bonus video: