Irving o uvredama: Ovo samo pokazuje kolika je količina gluposti u svijetu sporta i zabave

Irving nije bio prisutan u TD Gardenu, ali to nije smetalo navijačima Seltiksa, da iznesu salve uvreda na račun dojučerašnjeg košarkaša
2619 pregleda 2 komentar(a)
Irving, Foto: Twitter
Irving, Foto: Twitter

Košarkaš Bruklin Netsa, Kajri Irving oglasio se na Instagramu, nakon uvreda, koje su mu uputili navijači Bostona.

Irving nije bio prisutan u TD Gardenu, ali to nije smetalo navijačima Seltiksa, da iznesu salve uvreda na račun dojučerašnjeg košarkaša.

Irving se nakon toga obratio na Instagramu.

"Ovo samo pokazuje kolika je količina gluposti u svijetu sporta i zabave. Ovo je samo jedan veliki šou, koji znači vrlo malo u stvarnom svijetu, gdje ima mnogo bitnijih stvari.

Kao na primjer, naučiti da život predstavlja mnogo više od ubacivanja lopte kroz koš. Naučiti da se nosite sa ovim društvom gdje se sve vrednuje na osnovu toga koliko je neko popularan.

Irvingova poruka na Instagramu
Irvingova poruka na Instagramu(Foto: Instagram)

Naučiti da budete glava porodice nakon nečije smrti. Ali ova zabava je mnogo važnija od nečijeg mentalnog zdravlja i dobrobiti?!

Ili svih ostalih stvari u životu koje se svakodnevno dešavaju ljudima, ali oni i dalje moraju da služe NBA i njenim fanovima?

Ovo je igra i promoviše se kao užitak za one koji kupuju karte i gledaju meč na televiziji.

Život koji ima svrhu, duhovan život će uvijek biti važniji i vrijedniji od bilo kog sportskog nadmetanja ili zabavnog sadržaja. Nemojte nasijedati na igru koja se vama predstavlja kao zabava, nikada to neće biti ozbiljno kao što je sam život", poručio je Irving.

Bonus video: