ABA LIGA - 9. KOLO

Pavićević: Umjesto da ih napadnemo, mi smo šutirali...

"Neki su došli da prodaju svoje ime i da uzmu pare, a da se ne umore. To neće moći", kazao je Pavićević
7485 pregleda 7 komentar(a)
Mihailo Pavićević, Foto: Mornar/Mediapro
Mihailo Pavićević, Foto: Mornar/Mediapro
Ažurirano: 30.11.2019. 22:55h

Trener Mornara Mihailo Pavićević čestitao je Budućnosti na, kako je rekao, zasluženoj pobjedi u derbiju 9. kola ABA lige.

Podgoriči sastav je slavio u Baru 95:92 nakon dva produžetka.

"I jedna i druga ekipa su imale dobre trenutke, oni su na kraju iskoristili neke svoje dobre momente. Mi smo, poslije duže vremena, odigrali dobar meč, protiv ekipe koja je u naletu, u seriji... Mi smo imali pad krajem treće i početkom posljednje četvrtine, ali sam igračima rekao da su nam potrebne dvije-tri odbrane da se vratimo. Uspjeli smo", rekao je Pavićević.

U drugom produžetku je Mornar imao pet poena prednosti...

"Imali smo pobjedu u rukama, ali smo odigrali dekoncentrisano. Kad smo imali rezultat, žurili smo,  ishitrenO šutirali za tri, a oni su imali Ivanovića i Bamforta, dvojicu najgorih odbrambenih igrača u njihovom timu, sa po četiri lične greške. Tražili smo da ih napadnu, a mi smo šutirali. U trenutku kad je bilo 92:91 za njih, mi smo šutirali za tri, a to govori koliko smo dekoncentrisani. U takvoj situaciji kreneš na koš, hrabro i jako. Može da bude koš, može da bude faul, a i da ne bude - makar si uradio sve što je trebalo...", kazao je Pavićević.

On je rekao da treba da se vidi da li će ova utakmica, bez obzira na poraz, pomoći ekipi da se digne, a ponovio da "neki igrači nemaju isti pristup kao drugi".

"Neki su došli da prodaju svoje ime i da uzmu pare, a da se ne umore. To neće moći", kazao je Pavićević.