Lejkersi liderski u Denveru, spektakl u Teksasu, nova magija Dončića

San Antonio nakon velikog preokreta i dva produžetka savladao Hjuston
3528 pregleda 0 komentar(a)
Lebron Džejms, Foto: AP
Lebron Džejms, Foto: AP

U večeri između utorka i srijede odigrano je sedam NBA utakmica.

Los Anđeles Lejkersi su slavili u važnoj utakmici u Denveru (105-96) i potvrdili lidersku poziciju u Zapadnoj konferenciji. Lebron Džejms i Entoni Dejvis su postigli po 25 koševa, dok je Nikola Jokić, nakon tri uzastopna jednocifrena učinka, u porazu Nagetsa postigao 13 poena.

Spektakl večeri odigrao se u Teksasu - San Antonio je nakon velikog preokreta i dva produžetka savladao Hjuston sa 135-133.

Hjuston je tokom meča imao prednost i od 22 poena, u posljednju četvrtinu ušao sa 16 koševa prednosti, ali je tim Grega Popoviča uspio odnijeti važnu pobjedu.

Forbs je promašio za slavlje u regularnom dijelu, Derozan u prvom produžetku, te su Sparsi stigli do pobjede iz trećeg puta.

Luka Dončić je proglašen za igrača mjeseca na Zapadu, a titulu je opravdao i na gostovanju kod Nju Orleansa. Slovenac je vodio Dalas do ubjedljivog trijumfa (118-97) sa 33 poena i čak 18 uhvaćenih lopti. To je Dalasu već 14. trijumf nakon 20 odigranih mečeva i zauzimaju četvrto mjesto u konferenciji.

Los Anđeles Klipersi su na domaćem parketu bili ubjedljivi protiv Portlanda (117-97) predvođeni Polom Džordžom sa 25 i Montrezom Herelom sa 26 poena.

Majami je prekinuo pobjednički niz Toronta. Ekipa Hita je slavila na gostovanju u Kanadi (121-110) i izjednačila se sa aktuelnim prvakom na drugom mjestu Istočne konferencije sa 15 pobjeda i pet poraza.

Orlando, koji igra bez povrijeđenog Nikole Vučevića, bio je bolji od Vašingtona u gostima (127-120) dok je Detroit u Klivlendu slavio sa 127-94.

Bonus video: