Bokan: Bertomeu mi je rekao da šampion ABA lige sigurno ide u Evroligu, na nama je da ponovimo uspjeh iz 2018.

"Bartomeu mi je dao informacije koje nisu samo njegovo lično mišljenje, nego predstavljaju i odluke sa skupštine Evrolige - da je šampion ABA lige siguran učesnik Evrolige", naveo je Bokan
7858 pregleda 1 komentar(a)
Bokan i Bartomeu, Foto: Savo Prelević
Bokan i Bartomeu, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.12.2019. 18:23h

Dragan Bokan, predsjednik KK Budućnost Voli, kazao je za zvanični klupski sajt da je danas razgovarao sa predsjednikom Evrolige Đordijem Bertomeuom, koji mu je rekao da je šampion ABA lige "siguran učesnik" elitnog klupskog takmičenja.

"Bertomeu mi je dao informacije koje nisu samo njegovo lično mišljenje, nego predstavljaju i odluke sa skupštine Evrolige - da je šampion ABA lige siguran učesnik Evrolige", naveo je Bokan.

Takva odluka, kaže Bokan, odnosi se i na naredne sezone.

"U daljem razgovoru mi je potvrdio da je to stav i za naredne godine i ne odnosi se na specijalne pozivnice, kao i da je ABA region važan za Evroligu i da je neizostavan dio njihovih strateških planova", saopštio je Bokan.

"Mi smo kao dobro organizovan, savremen klub koji pred sobom ima velike ciljeve, veoma zadovoljni pogledima Evrolige na naš region. Na nama je da se isključivo skoncentrišemo na igru i da ponovimo istorijski uspjeh osvajanja ABA lige u sezoni 2017/18. Sve dezinformacije na ovu temu su klasične spekulacije ljudi koji su protivnici ABA lige, jer je moje pitanje bilo direktno i jasno, kao i odgovor koji nije ostavio mjesta sumnji", rekao je predsjednik KK Budućnost Voli.

Bonus video: