Pavićević: Naša najbolja odbrambena utakmica, nadam se da ćemo tako nastaviti

"Iz dobre odbrane smo dobili priliku da postižemo neke lake koševe, da igramo dobro u napadu, pa je i naše samopouzdanje počelo da raste tokom svih 40 minuta", rekao je strateg Barana nakon pobjede nad Gaziantepom
1791 pregleda 0 komentar(a)
Mihailo Pavićević na tajm-autu na meču sa Gaziantepom
Mihailo Pavićević na tajm-autu na meču sa Gaziantepom
Ažurirano: 04.12.2019. 23:29h

Trener Mihailo Pavićević je bio zadovoljan nakon prve pobjede Mornara u grupnoj fazi FIBA Lige šampiona.

Barani su večeras u "Topolici" savladali turski Gaziantep (84:77), u utakmici sedmog kola grupe C.

"Od prvog minuta smo bili fokusirani, naročito u odbrani “pik en rola”. Vjerovatno je ovo bila naša najbolja utakmica u odbrani ove sezone. Radili smo na tome na treninzima, i veoma sam srećan što su se neki rezultati vidjeli. Iz dobre odbrane smo dobili priliku da postižemo neke lake koševe, da igramo dobro u napadu, pa je i naše samopouzdanje počelo da raste tokom svih 40 minuta. U napadu smo, takođe, igrali veoma pametno, znali smo gdje možemo da ih napadnemo, kažnjavali smo svaku njihovu grešku u odbrani, i protok lopte je bio mnogo bolji nego na prethodnim utakmicama. Bilo je par veoma lijepih napada u kojima je svaki igrač dotakao loptu, sa tim ekstra pasom je lijepo gledati bilo koju ekipu. Nadam se da ćemo tako nastaviti u FIBA Ligi šampiona i ABA ligi", rekao je Pavićević.

"Iako nijesmo pobijedili Budućnost u prošlom meču, mislim da smo iz tog meča prenijeli pozitiivne energiju na ovu utakmicu, prije svega u odbrani", rekao je plej Barana Derik Nidam.

Trener Gaziantepa Nenad Marković čeestitao je Mornaru na zasluženoj pobjedi.

"Da smo igrali još dva dana, vjerovatno, ne bismo dobili ovu utakmicu. Igrali smo bez emocija, bez snage u odbrani. Dozvolili smo rivalu previše otvorenih šuteva, neke zbog loše odbrane, a neke zbog kvaliteta našeg protivnika, čiji su igrači pogodili i teške šuteve. U prelomnim trenucima nijesmo dobro kontrolisali skok, nijesmo bili dobri u napadu. Ali, jako je teško igrati sa ovako skraćenom rotacijom, neki igrači iz meča u meč igraju preko 30 minuta, a nedostajala su nam dva bitna igrača u rosteru. Zato i razumijem igrače, nije da nijesu htjeli, ali je umor očigledan. Mornar je kvalitetan tim, za mene je iznenađenje da im je ovo prva pobjeda, ali ovo je teško takmičenje, sa puno putovanja, a i ABA liga je veoma teška, kao i liga u Turskoj. Nadam se da će nam se što prije oporaviti neki igrači, da bismo imali veću rotaciju", rekao je Marković.

Bonus video: