Džikić: Pred nama su paklene dvije sedmice

Meč sa Partizanom biće generalna provjera za Budućnost uoči prvog duela četvrtfinala ULEB Evrokupa, protiv turske Darušafake (prvi meč je u utorak u gostima).
0 komentar(a)
aleksandar džikić, Foto: Savo Prelević
aleksandar džikić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.03.2018. 17:09h

U nedjeljnom duelu u “Pioniru” (19 časova), u derbiju 20. kola ABA lige, sastaće se nedavni pobjednici nacionalnih kupova, Partizan i Budućnost Voli. Ako je za Budućnost prirodno da osvaja trofeje u Crnoj Gori (Podgoričani su u uzbudljivom finalu u Podgorici porazili Mornar), Partizan, svakako, nije bio favorit na finalnom turniru Kupa Radivoja Koraća u Nišu.

“Crno-bijeli” su, međutim, u finalu protiv Crvene zvezde pokazali da u duelima “vječitih rivala” vrlo češto ne pobjeđuje objektivno bolji…

Budućnost derbi protiv Partizana dočekuje sa još uvijek teoretskim šansama u prvo mjesto, iako je jasno da Crvena zvezda sudbinu drži u svojim rukama, i ima lakši raspored u posljednja dva kola (gostuje Igokei, dočekuje Cibonu). Sa druge strane, Partizan je otpao iz trke za plej-of, ali je, svakako, željan, trijumfa protiv ekipe koja je dugo ove sezone bila lider regionalnog takmičenja.

“U sljedeće dvije nedjelje imamo šest vrlo teških utakmica, od toga tri gostovanja. Seriju otvaramo u “Pioniru”, sigurno ćemo igrati pred punim gledalištem. Nećemo doći kompletni, očekujem da igrači koji su zdravi izađu na teren i bore se”, ističe trener “plavih” Aleksandar Džikić, koji ne može da računa na Filipa Barovića, i kome će nedjeljni meč u Beogradu biti poseban, s obzirom na to da je prošle sezone vodio Partizan.

Meč sa Partizanom biće generalna provjera za Budućnost uoči prvog duela četvrtfinala ULEB Evrokupa, protiv turske Darušafake (prvi meč je u utorak u gostima).

“Radujemo se nastupu pred punim tribinama. Nismo na svom najboljem nivou, ali ćemo se boriti i pokušati da ostvarimo što bolji rezultat”, rekao je Kanađanin u redovima Budućnosti, Kajl Lendri, koji je bio jedan od osmorice igrača koji su neko vrijeme bili odsutni iz Podgorice, zbog kvalifikacija za Mundobasket, uz Nemanju Gordića (BiH), i šestoricu reprezentativaca Crne Gore.

Bonus video: