Fener Željka Obradovića na "mišiće" dobio Albu, ali i prišao zoni plej-ofa

Fenerbahče je otpor Albe u Istanbulu slomio tek u produžetku
1807 pregleda 0 komentar(a)
Obradović, Foto: Alvaro Barrientos, Alvaro Barrientos, Alvaro Barrientos, Alvaro Barrientos, Alvaro Barrientos
Obradović, Foto: Alvaro Barrientos, Alvaro Barrientos, Alvaro Barrientos, Alvaro Barrientos, Alvaro Barrientos
Ažurirano: 06.12.2019. 21:16h

Fenerbahče je pred 12. kolo vezao dvije ubjedljive pobjede, a večeras je prvu četvrtinu protiv Albe u Istanbulu dobio 14 razlike.

Činilo se da ekipa najtrofejnijeg trenera Željka Obradovića izlazi iz krize, ali... Alba je "pala" tek nakon produžetka 107:102 (88:88).

Iako su gosti sjajno šutiorali za tri poena, ipak je razlika u budžetu i klasi trebalo da dođe do izražaja. Makar u posljednjem minutu kada su gosti napokon vezali tri promašaja za tri poena, i spustili taj procenat uspejšnosti ispod 50 odsto.

Ipak, koraci De Koloa, te loše branjeno drugo slobodno bacanje doveli su do ofanzivnog skoka raspoloženog Sikme koji je utakmicu uveo u produžetak, ali domaći igrači u njemu nisu dozvolili iznenađenje.

Ekipu Obradovića do pobjede je vodio Slukas sa 23 poena, sa samo jednim promašejem iz igre i pogođenih svih 13 slobodnih bacanja, čak i u finišu regularnog dijela Grku nije zadrhtala ruka.

Sikma je u poraženom timu bio najbolji sa 18 poena.

Fener je sada na skoru od pet pobjeda i sedam poraza i samo je na trijumf ispod zone plej-ofa. Alba je doživljela osmi poraz, uz četiri pobjede.

Bonus video: