Atina u zelenom zahvaljujući Rajsu, Efes kolo vodi

Nekadašnji crnogorski reprezentativac ubacio je 41 poen u OAKA areni
2009 pregleda 0 komentar(a)
Papas, Foto: Petros Giannakouris
Papas, Foto: Petros Giannakouris

Spektakularni atinski derbi u 12. kolu Evrolige pripao je Panatinaikosu - "zeleni" su nakon produžetka slavili nad Olimpijakosom 99:93.

Domaća ekipa je bila bolji rival sve do sredine treće četvrtine, a onda je tim sa Pireja doadao gas. Ekipe su se smjenjivale u vođstvu, ali nakon 40 minuta nije bilo pobjednika 86:86.

Brendon Pol je na minut do kraja regularnog dijela meča donio gostima +2, a Papajanis je na tri sekunde do isteka vremena pogodio za izjednačenje

Ipak, nekadašnji crnogorski reprezenattivac Tajris Rajs je odigrao fantastičnu utakmicu sa 41 poen (23-13, 7-7).

Nikola Milutinov odigrao je odličan meč u poraženom sastavu i za 33 minuta na terenu došao je do dabl-dabla - 14 poena i 10 skokova, ali je Spanulis bio najefikasniji sa 18 poena.

To je bio prvi atinski derbi od januara, pošto zbog sukoba ova dva kluba je Pao za zelenim stolom dobio prvenstvo i Kup Grčke.

A Efes se ne zaustavlja. Slavio je na gostovanju Baskoniji 102:77. Larkin sa 24 poena i osam asistencija i vasilije Micić sa 13 poena i devet asistencija, bili su najbolji u pobjedničkoj ekipi

Efes je prvi na tabeli sa 10 pobjeda, Pao ima osam, dok Baskonija i Olimpijakos iamju po pet pobjeda, pa su na trijumf od zone plej-ofa.

Bonus video: