Čanak: Kvalitet Budućnosti za nas je motiv više da se borimo za pobjedu

"Budućnost je tim koji se tokom lige dugo nalazio na prvom mjestu i sigurno imaju ambicije da se bore za titulu. Imaju odlično izbalansiran tim i trenera Džikića koji ih je sjajno uklopio", kaže trener Partizana
87 pregleda 0 komentar(a)
Nenad Čanak, Foto: Novosti.rs
Nenad Čanak, Foto: Novosti.rs
Ažurirano: 03.03.2018. 15:31h

Partizan dočekuje nedjeljni derbi protiv Budućnost Volija, u 21. kolu ABA ige, bez ikakvog rezultatskog imperativa, jer su "crno-bijeli" izgubiili šanse da se domognu plej-ofa, jer na dva kola prije kraja ligaškog dijela imaju dvije pobjede manje od četvrtoplasiranog Mornara i slabiji međusobni skor (oba poraza).

Beograđani, međutim, žele da odbrane peto mjesto (FMP i Zadar imaju po pobjedu manje), ali i da potvrde dobar trenurak forme nakon osvajanja Kupa Srbije.

"Imamo i obavezu i ambiciju da se borimo za najbolji mogući plasman u ovom trenutku. Budućnost je tim koji se tokom lige dugo nalazio na prvom mjestu i sigurno imaju ambicije da se bore za titulu. Imaju odlično izbalansiran tim i trenera Džikića koji ih je sjajno uklopio. Osvojili su domaći kup i pokazali da polako podižu formu pred plej-of. Njihov kvalitet za nas je motiv više da se borimo za pobjedu koja nam je neophodna. Ova pauza je dobro došla da se oporave igrači, ali sad smo se već uželjeli utakmica. Vjerujem da ćemo energetski biti na istom nivou kao što smo bili u polufinalu i finalu kupa", kaže trener Partizana Nenad Čanak.

Podgorički tim prvi međusobni duel, u "Morači", dobio je sa 86:79. Partizan, međutim, ima bolji međusobni skor u ABA ligi, 17-9, a poebno u Beogradu (10-3).

"Utakmica protiv Budućnosti je ozbiljan test i izazov za nas da damo sve od sebe i pokušamo da savladamo učesnika plej-ofa i tim koji je ušao u samu završnicu Evrokupa. Prošlo je dvije nedjelje od posljednje utakmice koju smo odigrali i jedva čekamo da istrčimo pred naše navijače, koje ovom prilikom pozivam da nas sjutra podrže u što većem broju", kaže Đorđe Gagić.

Bonus video: