Budućnost vlada ABA ligom, Nikolić jasan: Sve smo bolji

Podgoričani nakon 10 kola imaju dvije pobjede više od najbližih konkurenata
2713 pregleda 0 komentar(a)
Proširio napadački repertoar: Danilo Nikolić na utakmici sa Cedevita Olimpijom, Foto: Savo Prelević
Proširio napadački repertoar: Danilo Nikolić na utakmici sa Cedevita Olimpijom, Foto: Savo Prelević

Turbulencije na početku sezone, ubjedljivi poraz u polufinalu ABA Superkupa, neuspjesi u nizu u Evrokupu... Budućnost Voli je lutala, pa je Slobodan Subotić morao da ode prije nego što se i navikao na život u Crnoj Gori, u koju se vratio poslije 44 godine.

Šansu je kao privremeno rješenje dobio Petar Mijović, ali je iz meča u meč dokazivao da je dostojan klupe najvećeg crnogorskog kluba, kojem je i vratio titulu nacionalnog prvaka. Podgorički klub je uvijek najbolje rezultate ostvarivao kada je imao „svoje” ljude, kad se nije oslanjao samo na strance, kao npr. prošle sezone. Osim Mijovića, zasluge za seriju od sedam pobjeda imaju i probuđeni Nikola Ivanović, sve bolji Danilo Nikolić, kao i Aleksa Ilić, Suad Šehović i Petar Popović.

Budućnost je u subotu lako riješila u korist veliki derbi 10. kola ABA lige protiv Cedevita Olimpije (93:80), pa sada u odnosu na najbliže pratioce na tabeli ima dvije pobjede više.

- Igramo odlično u posljednje vrijeme i svakim danom smo sve bolji. Dobro treniramo, što se vidi i na terenu. Otvorili smo utakmicu odlično, vidjela se ogromna želja za pobjedom. Igrali smo odlično do kraja 3. četvrtine, kada se desio pad u igri, ali smo i to riješili i održali prednost do kraja - istakao je Danilo Nikolić.

„Plavi” su do 27. minuta igrali najbolju košarku u sezoni, vodili 77:54, ali ih je ogromna prednost uspavala, pa su dozvolili rivalu da priđe na 81:72.

- Vidljivo je bilo da se desilo malo opuštanje, ali nije to dugo trajalo. Uspjeli smo da se opet uključimo i privedemo utakmicu kraju na pravi način - istče 26-godišnji Podgoričanin.

Mijović je u prethodne dvije sedmice mogao da se posveti radu na treninzima, jer nije bilo utakmica u Evrokupu. Sada se Budućnost vraća u ritam sa dvije utakmice sedmično, jer u srijedu dočekuje Galatasaraj.

- Odmorili smo, dobro smo trenirali i svježi smo. Ne vjerujem da će nam to zasmetati, a ovaj „odmor” od dvije sedmice nam je baš prijao.

Krilni centar je srećan što Budućnost ima dvije pobjede više od Partizana i Cedevita Olimpije, a tri od Crvene zvezde. Sve te ekipe je već porazila.

- Znali smo da je liga vrlo jaka ove godine, možda i najjača. Nije lako dobite tzv. lake utakmice, što se i dokazalo. Zvezda je kiksala tri puta, a mi smo uspjeli da mečeve sa lakšim rivalima odigramo na visokom nivou, zbog čega smo na 1. poziciji.

Danilo Nikolić je jedan od razloga boljih igara Budućnosti. Prosječno u ABA ligi upisuje 10,5 poena i 3,7 skokova, znatno više nego prošle sezone (6,1 i 2,8). Sve više se oslanja na ulaz, a ne samo na šut za tri poena, po kojem je prepoznatljiv.

- Radio sam sa baš ozbiljnim ljudima ovog ljeta, to se vidi i na terenu - zaključio je Nikolić, koji je protiv Cedevite ubacio 15 koševa.

Bonus video: