TRENER MORNARA ZADOVOLJAN NAKON POBJEDE PROTIV MEGE

Pavićević: Lako je treneru da vodi utakmicu kad ekipa odigra pametno

"Naša forma je u uzlaznoj putanji, to me raduje kao trenera. Atmosfera je mnogo bolja u timu, nadam se da ćemo zadržati ovaj pravac", rekao je trener Barana
1894 pregleda 0 komentar(a)
Stručni štab Mornara, Foto: Mornar/Media Pro
Stručni štab Mornara, Foto: Mornar/Media Pro

Trener Mornara Mihailo Pavićević čestitao je igračima na večerašnjoj pobjedi protiv Mege (85:68).

"Odigrali smo dobru, zrelu, pametnu utakmicu. Znali smo i u odbrani šta treba da branimo, a u napadu smo se adaptirali na njihovu odbranu i kažnjavali sve njihove greške. Lako je treneru da vodi utakmicu i kasnije da je komentariše kad ekipa odigra pametno, kad u svakom trenutku zna šta treba da uradi. Naša forma je u uzlaznoj putanji, to me raduje kao trenera. Atmosfera je mnogo bolja u timu, nadam se da ćemo zadržati ovaj pravac prema gore, da će forma nastaviti da ide uzlaznom putanjom. Dok smo se mučili, u ABA ligi nijesmo imali loše rezultate, sad smo vezali dvije pobjede, i dvije u Fibinoj Ligi šampiona, i to nam daje za pravo da vjerujemo u to što radimo", rekao je Pavićević.

Mornar je večeras imao jedino problema sa ofanzivnim skokom Mege.

"Tu smo podbacili, ali sa svim ostalim moram biti zadovoljan. Ovo je druga utakmica gdje smo protivnika zadržali ispod 70 poena. Jako dobro smo popravili odbranu "pik en rola", u napadu smo igrali raznovrsno, znali smo gdje treba da ih napadamo, i to me raduje pred naredne utakmice. Ponavljam, uspod forme je više nego evidentan", dodao je Pavićević.

Trener Mega Bemaxa Dejan Milojević je "čestitao Mornaru na zasluženoj pobjedi".

"Vrlo brzo su, u principu, riješili ovu utakmicu, odigrali su prvu četvrtinu kako treba i poslije su održavali tih dvadesetak razlike. Mi smo u par navarta prišli na desetak koševa, ali nismo uspjeli da spustimo razliku ispod deset poena. Sa ovim šutem koji smo večeras imali, a šutirali smo trojke 25-3, dakle, 12 odsto, Mornar ne može da se pobijedi. Realno, Mornar je mnogo kvalitetniji od nas i nije ovo utakmica na kojoj bismo tražili bodove za opstanak. Međutim, morali smo da odigramo sa više energije i da izgledamo bolje, da podižemo formu za utakmice koje će nam biti 'biti ili ne biti' za opstanak u ligi", rekao je Milojević.

Nakon četiri uzastopne pobjede na dva fronta, Mornar u utorak gostuje ekipi Tenerifea, u nastavku takmičenja u FIBA Ligi šampiona.

"Vrlo teško gostovanje na Tenerifama, protiv, možda, najjače ekipe u FIBA Ligi šampiona. Ali, ni tamo ne idemo sa bijelom zastavom, iako se radi o zaista dalekom putu. Ako se uspijemo oporaviti, nadam se da ćemo i tamo pružiti dobru utakmicu, i s ponosom reprezentovati crnogorsku košarku", zaključio je trener Mornara.

Preporučujemo za Vas