Mornar hoće čudo na Kanarskim ostrvima

Košarkaši Mihaila Pavićevića večeras (20.30) gostuju najboljem timu FIBA lige šampiona, Tenerifeu
1573 pregleda 0 komentar(a)
Derik Nidam u duelu sa Marselinjom Uertasom na prvoj utakmici, Foto: FIBA
Derik Nidam u duelu sa Marselinjom Uertasom na prvoj utakmici, Foto: FIBA

Nekada i poraz može da bude dobar, da otrijezni ekipu i probudi je iz dubokog sna. Košarkašima Mornara posljednjeg dana novembra nikako nije bio potreban novi, čak 12. neuspjeh u sezoni, ali je način na koji je doživljen dao nadu da tim Mihaila Pavićevića može da se trgne iz letargije.

Tog 30. novembra, Barani su u samo finišu nadoknadili minus 13 protiv Budućnost Volija, a onda izgubili nakon dva produžetka. Tada su, ipak, konačno shvatili da mogu da igraju dobru košarku, što je rezultiralo sa četiri vezane pobjede.

Ali, bilo bi čudo da se serija produži na pet trijumfa, jer crnogorski viceprvak večeras (20.30) u 9. kolu FIBA Lige šampiona gostuje Tenerifeu. Tim Ćusa Vidorete ima najbolji skor ove sezone u trećem po rangu evropskom takmičenju, jer je upisao sedam pobjeda i poraz.

Klub koji je bio osvajač titule u inauguralnoj sezoni Lige šampiona (2016/2017) opet želi da napadne tron, a imena Marselinja Uertasa, Giorgija Šermadinija, Sasua Salina, Santija Juste i ostalih govore koliko težak zadatak čeka Mornar na gostovanju četvrtoplasiranom timu ACB lige.

- Atmosfera u timu je veoma dobra poslije serije dobrih igara i pobjeda. Uspon forme je evidentan, ali svi znamo da možemo mnogo bolje. Imali smo dug put i čeka nas težak duel sa Tenerifeom, koji je apsolutni favorit, ali nismo došli sa bijelom zastavom - jasan je Pavićević pred duel sa ekipom koja je u Baru slavila 81:74.

Barani imaju skor 2:6 i teško je očekivati da u posljednjih šest kola prestignu Peristeri i Nižnjij Novgorod, koji imaju tri pobjede više. Ali, odustajanja nema, dok god postoji nada.

- Nismo odustali od borbe za osminu finala, iako smo startovali sa šest poraza. Sve dok postoji nada, borićemo se. Iluzorno je trošiti riječi koliko bi nam značio podvig protiv Tenerifa - istakao je Pavićević.

Bonus video: