Nikolić: Protiv Oldenburga imamo jasan cilj - da pružimo maksimum i pobijedimo

Zbog pobjede Trenta, košarkaši Budućnost Volija večeras (20.45) protiv Oldenburga u gostima završavaju nastup u Evrokupu
834 pregleda 0 komentar(a)
Košarkaši Budućnosti nakon poraza od Oldenburga u "Morači", Foto: Savo Prelević
Košarkaši Budućnosti nakon poraza od Oldenburga u "Morači", Foto: Savo Prelević

Šest poraza u prvih šest kola, ipak, su bili nenadoknadivi zaostatak. I pored tri pobjede u prethodna tri meča, košarkaši Budućnost Volija nijesu uspjeli da se plasiraju u Top 16 fazu Evrokupa, jer je Trento ugasio posljednju nadu „plavih“.

Osim pobjede u večerašnjem meču u gostima protiv Oldenburga (20.45 sati), izabranicima Petra Mijovića je trebalo da se poklope još dva rezultata - da Trento savlada Unikahu, te da Arka u gostima bude bolja od Galatasaraja, kako bi Podgoričani na mini tabeli tri tima imali najbolju međusobnu koš-razliku, dovoljnu za četvrto mjesto i prolaz.

Međutim, Trento je sinoć na svom parketu savladao Unikahu 88:76, i otklonio posljednju dilemu u grupi D, jer će italijanski tim među 16 najboljih u ovom takmičenju. Budućnosti ostaje da pokuša da pobjedom u Njemačkoj završi takmičenje, nakon kojeg će imati razloga da žali zbog nekoliko tijesnih poraza...

Iako je Oldenburg u Podgorici slavio, maltene, na jednu loptu (85:83), Budućnost je u tom meču odigrala kako treba samo posljednjih 7-8 minuta, kada je uspjela da se vrati iz velikog minusa, ali nije imala sreće na kraju - Džastin Kobs nije pogodio šut osam sekundi prije kraja...

"Oldenburg nas je u tvrdom i neizvjesnom meču savladao u Podgorici, i sa tim porazom smo već tada značajno umanjili šanse za prolaz u drugi krug.", kaže trener "plavih" Petar Mijović.

Večerašnji rival „plavih“ je već osigurao prolaz u Top 16 fazu. Oldenburg je takmičenje u grupi otvorio sa tri poraza, a onda je nanizao pet pobjeda (drugu u nizu je ostvario u „Morači“), prije nego što je u prošlom kolu prekinuo pozitivnu seriju teškim porazom u Španiji od Unikahe (108:68).

"Oldenburg je izuzetno ozbiljna i dobra ekipa, u odnosu na meč u Podgorici je pojačana za kombo-bekom Larsonom. Imaju 10-11 igrača koji u svakom momentu mogu da odgovore na zahtjeve igre na vrhunskom nivou, tako da nas očekuje izuzetno teška utakmica, a za nas dobra provjera i mogućnost da vidimo da li je meč protiv FMP-a bio loš dan, nakon kontinuiteta dobrih igara. Ovaj meč će nam, sigurno, poslužiti da podignemo nivo naše igre u odnosu na posljednji meč u ABA ligi", dodao je Mijović.

Podgoričani su protiv FMP-a prekinuli seriju od osam pobjeda na dva fronta (odnosno sedam u ABA ligi). Mijović ističe da za poraz od „FMP-a ne može da kaže da je neplaniran“, ali ističe da je ekipi jako teško pao.

"Teško nam je pao način na koji smo odigrali utakmicu, gdje smo odstupili od čvrstine i koncentracije koji su nam u prethodnom periodu bili jedni od ključnih faktora dobrih rezultata. Protiv Oldenburga je, jednostavno, potrebno da napravimo određenu reakciju, prvenstveno u defanzivnoj čvrstini, da, što se tiče intenziteta u igri i koncentracije, budemo na značajno većem nivou", zaključio je trener Podgoričana.

Klub koji je samo jednom bio šampion Njemačke (2009), koji je prošle sezone bio drugi u ligaškog dijelu, ali je u polufinalu plej-ofa eliminisan od Albe (3:0), u tekućem prvenstvu je šesti na tabeli sa šest pobjeda i pet poraza. Plasirao se u polufinale Kupa Njemačke, eliminsavši Bon, koji je u osmini finala izbacio evroligaški Bajern našeg Dejana Radonjića.

"Očekuje nas vrlo težak meč u Oldenburgu protiv ekipe koja je loše krenula grupnu fazu Evrokupa. Na početku su imali tri poraza da bi onda vezali pet pobjeda zaredom. Igraju jako dobro kod kuće. U Oldenburg idemo sa jasnim ciljem, a to je da pružimo maksimum i pobijedimo", kazao je centar Budućnosti Zoran Nikolić.

Drijenčić: Očekujem da moji igrači imaju veliku motivaciju

Trener Oldenburga Mladen Drijenčić ističe da je Budućnost pojačana u odnosu na prvi meč u „Morači“.

"Mi želimo grupnu fazu da završimo pobjedom i očekujem da moji igrači izađu na teren sa velikom motivacijom", rekao je Drijenčić.

Američki centar u ekipi Oldenburga, Džastin Sirs kaže da će njegova ekipa ići na pobjedu protiv Budućnosti i boriti se koliko može, bez obzira na to što je već izborila plasman u Top 16 fazu.

"Za nas je važno da nađemo neki ritam jer se struktura ekipe promijenila nakon Nejtanove (But) povrede. Možemo da uđemo u sljedeću rundu sa zamahom koji donosi pobjeda u ovom meču", rekao je Sirs, koji je upisao četiri poena u „Morači“ u prvom meču.

Bonus video: