Osma uzastopna pobjeda: "Vučice" nastavile niz i protiv lidera Celja

Podgoričanke su pitanje pobjednika riješile sredinom posljednjeg perioda kada su stigle do nedostižne prednosti 72:55
782 pregleda 0 komentar(a)
Anđelika Mitrašinović na meču protiv Celja, Foto: Luka Zeković
Anđelika Mitrašinović na meču protiv Celja, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 18.12.2019. 21:43h

Košarkašice Budućnosti Bemax upisale su i osmu uzastopnu pobjedu - izabranice Vladana Radovića su u derbiju kola savladale lidera Celje sa 85:76, i revanširale se Slovenkama za poraz u gostima, u prvom dijelu WABA lige

Celje je doživjelo drugi poraz, pa se sada Budućnost izjednačila sa Slovenkama na vrhu tabele, a isti skor (8-2) nakon 10. kola imaju i bugarski timovi, Montana i Beroe. Ova četiri tima su se izdvojila kao glavni kandidati za plasman na fajnl-for.

Podgoričanke su pitanje pobjednika riješile sredinom posljednjeg perioda kada su stigle do nedostižne prednosti 72:55 protiv jedne od dvije ekipe koje su nanijele poraz "vučicama" u dosadašnjem toku regionalnog takmičenja (drugi je Beroe).

Najefikasnije u ekipi Budućnosti bile su Nikolina Babić (šest asistencija) i Anđelika Mitrašinović (šest asistencija, pet skokova) sa po 17 poena.

Milena Jakšić i Nikolina Džebo su dodale po 12 poena, dok je poen manje upisala Aleksandra Katanić, a dva manje Mina Đorđević, koja je uknjižila i sedam skokva.

U redovima Celja istakle su se se Snežana Bogićević sa 18 poena i devet skokova, Paulina Hersler sa 17 poena i Dir Teiler sa 16.

Bonus video: