Mijović: Poraženi smo jer smo izgubili fokus u posljednjoj četvrtini

"Dozvolili smo im lake poene iz tranzicije, iz pozicionog napada, a posebno iz šuta za tri poena. Imali su mnogo otvorenih situacija, Oldenburg je dobar "pik en rol tim", dobra šuterska ekipa, koja nas je kaznila u posljednjoj četvrtini", rekao je trener Podgoričana
1881 pregleda 1 komentar(a)
Petar Mijović, Foto: Savo Prelević
Petar Mijović, Foto: Savo Prelević

Iako su igrali bez dvojice startera, Džastina Kobsa i Hasana Martina, košarkaši Budućnost Volija propustili su priliku da pobjedom u Njemačkoj protiv Oldenburga okončaju takmičenje u Evrokupu.

Vodili su "plavi" 37 minuta, ali su u finišu popustili, što je Oldenburg iskoristio da upiše pobjedu od 102:99, i tako Podgoričanima nanese drugi poraz u nizu, nakon onog od FMP-a u ABA ligi.

"Veoma dobro smo počeli utakmicu, posebno u napadu. Pronašli smo ritam u prvoj četvrtini i igrali dobro tokom tri četvrtine, iako smo bili bez našeg startnoj pleja Džastina Kobsa i startnog centra Hasana Martina. Međutim, u posljednjem kvartalu smo odigrali veoma loše u odbrani", rekao je trener Podgoričana Petar Mijović nakon meča.

Strateg "plavih" je istakao da je njegov tim dozvolio rivalu da pogođa koš na razne načine.

"Dozvolili smo im lake poene iz tranzicije, iz pozicionog napada, a posebno iz šuta za tri poena. Imali su mnogo otvorenih situacija, Oldenburg je dobar "pik en rol tim", dobra šuterska ekipa, koja nas je kaznila u posljednjoj četvrtini", dodao je Mijović.

Nedostatak fokusa u posljednjoj četvrtini je glavni razlog poraza Budućnosti, ističe Mijović.

"Utakmica se svela na jednu loptu, kao 70 posto naših utakmica u Evrokupu ove sezone. Čestitam Oldenburgu, zasluženo su pobijedili, ali bi bilo zasluženo i da smo mi slavili", zaključio je Mijović.

Bonus video: