Jagodić-Kuridža i zvanično u Crvenoj zvezdi

„Velika čast za mene, kada je stigao poziv Crvene zvezde nije bilo razmišljanja”, rekao je 32-goišnji krilni centar, koji je u dresu Primorske prosječno bilježio 14 poena, osam skokova i tri asistencije
2830 pregleda 0 komentar(a)
Marko Jagodić-Kuridža, Foto: KK Crvena zvezda
Marko Jagodić-Kuridža, Foto: KK Crvena zvezda

Dosadašnji krilni centar Primorske iz Kopra i jedan od najkorisnijih igrača ABA lige Marko Jagodić-Kuridža i zvanično je novi košarkaš Crvene zvezde.

Iskusni, 32-godišnji košarkaš je prošao ljekarske preglede i potpisao ugovor do kraja sezone 2020/2021.

Jagodić-Kuridža je rođen 1987. u Zadru, a na početku rata u SFRJ je sa porodicom preselio u Požegu.

Seniorsku karijeru je počeo u subotičkom Spartaku, potom igrao Novi Sad, Lastu iz Čapljine, Borac iz Banjaluke, da bi 2012. postao prvi Srbin koji je nakon rata zaigrao za Cibonu.

U Zagrebu je ostao četiri sezone, osvojio i ABA ligu, a potom je igrao za češki Nimburk, belgijski Ostende i Primorsku, koju napušta bez obeštećenja, jer nije dobijao plate.

„Velika čast za mene, kada je stigao poziv Crvene zvezde nije bilo razmišljanja. Nemam puno vremena za uklapanje i uigravanje, zato moram da iskoristim svaki trening kako bih se što prije uključio u rad tima. Moje je da radim naporno, da treniram i da opravdam povjerenje Crvene zvezde”, rekao je Jagodić-Kuridža, koji je u dresu Primorske prosječno bilježio 14 poena, osam skokova i tri asistencije.

Zanimljivo, u dresu Zvezde će debitovati baš protiv Primorske u ponedjeljak u Kopru.

Bonus video: